≫ 

Palestinci pozivaju na "intifadu", ustanak protiv Jevreja

- Najvažniji odgovor bio bi palestinski ustanak i islamski samit na kome bi Jerusalim bio proglašen kao večni glavni grad Palestine - navode iz Hezbolaha

  • 13

Libanski Hezbolah podržao je pozive palestinske oružane grupe Hamas da se pokrene novi ustanak protiv Izraela kao odgovor na američko priznanje Jerusalima kao glavnog grada jevrejske države, naveo je Hasan Nasralah, lider Hezbolaha, u televizijskom obraćanju, piše rt.com.

Počinje rat? Čuju se sirene, Vitlejem gori, haos je na ulicama! Divlja sukob između Palestinaca i izraelske policije, ima ranjenih (FOTO) (VIDEO)

Hezbolah je podržao novu "intifadu", uprkos činjenici da ni Druga "intifada", koja je počela septembra 2000. godine, nije zvanično završena.

- Najvažniji odgovor bio bi palestinski ustanak i islamski samit na kome bi Jerusalim bio proglašen kao večni glavni grad Palestine - naveo je Nasralah za libansku TV stanicu Naharnet.

On je pozvao na jedinstvo i podršku za pružanje otpora među Muslimanima, posle objave predsednika SAD, Donalda Trampa.

Ranije danas, lider Hamasa, Ismail Hanije je rekao "trebalo bi da radimo na pokretanju "intifade" protiv cionističkog neprijatelja", a kao odgovor na potez Amerike.

Foto: AP/Tanjug

Trampova unilateralna odluka o priznanju podeljenog Jeruslaima je doneta uprkos željama Palestinaca da istočni deo grada bude prestonica njihove suverene države.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David, Jevrejin

    7. decembar 2017 | 19:30

    Palestina ne postoji.Tako je bilo, a tako ce i biti ubuduce.

  • Jakov

    7. decembar 2017 | 20:16

    SLAVA IZRAELU

  • Mire

    7. decembar 2017 | 18:58

    I mi smo de borili protiv takog zla ali nazalost izgubili smo deo KIMe tako ce biti i sa palestinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA