Amerikanci deportuju Olivera Dragića (42) zbog učešća u zločinu u Srebrenici

Dragić je priznao lažne iskaze, ali poriče da su on i njegove policijske jedinice učestvovale u ratnim zločinima blizu Srebrenice 1995

  • 6

Muškarac iz Ohaja optužen da je bio pripadnik paravojne policije koja je 1995. učestvovala u zločinu u Srebrenici, biće deportovan iz SAD prema sporazumu o priznanju krivice postignutom pred američkim Saveznim sudom.

Ovo je prava priča iz Srebrenice: Marinko i Adem, učitelj Srbin i učenik musliman, naučili su nas ono što nismo znali o ratu (FOTO) (VIDEO)

Vlada SAD optužila je prošle godine Olivera Dragića, kada je otkriveno da je bio pripadnik specijalnih jedinica u Bosni i da je na prevaru ušao u Sjedinjene Države kao izbeglica 1998. godine, tvrdeći kako je bio žrtva rata. Govorio je da je Bosnu napustio 1992. godine.

Dragić (42) je jedan od nekoliko muškaraca u severnom Ohaju koje su tužioci optužili poslednjih godina da su prikrivali svoju uključenost u rat u Bosni prigodom ulaska u SAD.

Dragić je priznao lažne iskaze, ali poriče da su on i njegove policijske jedinice učestvovale u ratnim zločinima blizu Srebrenice 1995, rekao je Dragićev branilac Darin Tompson.

Vlada SAD navodi da je Dragićeva paravojna policija bila razmeštena oko Srebrenice kako bi pronašla preživele i sprečila njihov beg.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvrk

    8. decembar 2017 | 10:11

    Ne verujem on je posten srbin kao i svi ostali srbi koji su bili na ratiste .

  • ??

    8. decembar 2017 | 11:18

    Pa kako opet srbina da optuze

  • Cika Velja

    8. decembar 2017 | 10:51

    Uvek ovako ispadne? Onaj ko je stvarno trebao i mogao da napusti ova podrucja,nisu mu dali,ali koliko jos ima ovakvih koji su pusteni sa laznim iskazima???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA