≫ 

Sve više žena traži da Tramp podnese ostavku zbog seksualnih optužbi: Čak je i ambasadorka SAD u UN-u stala uz njih (FOTO) (VIDEO)

Žene koje su prošle godine optužile predsednika SAD Donalda Trampa za nedolično seksualno ponašanje, obnovile su optužbe i poručile da bi Kongres trebalo da istraže njihove navode

  • 5

Demokratska senatorka iz Njujorka Kirsten Džilibrend izjavila je za "Si-En-En" da bi predsednik SAD Donald Tramp trebalo da podnese ostavku zbog optužbi za seksualne napade na žene.

Čovek iz senke koji stoji iza svake kontroverzne odluke Donalda Trampa: Zbog njegovih poteza, svet tone u sve veći haos (VIDEO)

- Predsednik Tramp je, sudeći po ovim ženama, počinio napad i to su veoma kredibilne optužbe za neodgovarajuće ponašanje i delovanje za koje se krivično odgovara i on bi trebalo da bude pod punom istragom i trebalo bi da podnese ostavku - kazala je Džilibrendova u ponedeljak uveče u emisiji koju Kristijan Amanpur vodi na ovoj američkoj televiziji.

"Si-En-En" je u prilogu predstavio Džilibrendovu kao "vodeći glas u Kongresu kada je u pitanju borba protiv seksualnih napada u vojsci".

Foto: Tanjug / AP

- Ove optužbe su kredibilne, one su brojne. Čula sam svedočenja tih žena i mnoga od njih su srceparajuća - rekla je senatorka.

Ona je dodala da bi, ukoliko Tramp "odmah ne podnese ostavku", Kongres "trebalo da obavi odgovarajuću istragu njegovog ponašanja i učini da on odgovara za to".

Žene koje su prošle godine optužile predsednika SAD Donalda Trampa za nedolično seksualno ponašanje, obnovile su optužbe i poručile da bi Kongres trebalo da istraže njihove navode, preneo je "Glas Amerike".

Navodi se da je Rejčel Kruks, jedna od ove tri žene koja je optužila Trampa da ju je prisilno poljubio pre 12 godina dok je radila na recepciji u sedištu njegove kompanje u Njujorku, rekla je da bi članovi Kongresa trebalo "po strani da ostave političku pripadnost i istraže Trampovu istoriju nedoličnog seksualnog ponašanja".

Kruksova je govorila na konferenciji za novinare uz Samantu Holvej, koja tvrdi da je Tramp nepozvan ušao u garderobu za vreme izbora za mis SAD 2012. i Džesiku Lids koja je optužila predsednika da ju je neprimereno dodirivao i ljubio dok je sedela pored njega u avionu, krajem 70-tih godina prošlog veka.

Foto: Tanjug / AP

"Glas Amerike" podseća da je tokom prošlogodišnje predsedničke kampanje, više od 12 žena optužilo Trampa za nedolično seksualno ponašanje i uznemiravanje u periodu od nekoliko decenija, ali je on tada demantovao sve optužbe. Uoči izbora, objavljen je i video snimak aktuelnog predsednika kako se hvali da može ženama da uradi bilo što zato što je slavan.

Bela kuća je u ponedeljak ponovo ocenila da je reč o "lažnim tvrdnjama".

Zašto je ovaj pokret proglašen za ličnost godine magazina "Tajm"? Bore se protiv onog što se dešava možda baš vama (FOTO) (VIDEO)

- O ovim lažnim tvrdnjama, koje su u većini slučajeva osporila svedočenja očevidaca, dugo se raspravljalo tokom prošlogodišnje kampanje i američki narod je izneo svoj stav, obezbeđujući mu odlučujuću pobedu - saopšteno je iz Bele kuće, uz ocenu da je reč o politički motivisanim optužbama.

"Glas Amerike" navodi da su optužbe protiv Trampa obnovljene u trenutku kada se moćni ljudi iz sveta politike, zabave, medija i biznisa suočavaju sa otkazima i ostavkama zbog navoda o seksualnom zlostavljanju.

Foto: Tanjug / AP

I dok Tramp tvrdi da su optužbe protiv njega lažne, jedna od njegovih ključnih saradnica, ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli, saopštila je u nedelju da bi "trebalo saslušati sve žene koje optuže nekog za seksualno zlostavljanje".

Na pitanje da li Trampova pobeda na izborima znači da su birači doneli odluku u njegovom slučaju, Hejli je odgovorila da je "to na ljudima da odluče".

- Znam da je on izabran, ali bi žene uvek trebalo da budu u mogućnosti da iznesu svoju priču i svi mi trebalo da budemo spremni da ih saslušamo - kazala je američka ambasadorka u UN.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buca

    12. decembar 2017 | 12:07

    On pipkao i ljubio zene pa traze ostavku a kad je onom Monika u ovalnom kabinetu ...... nikom nista ovo je licimerstvo (jedino ako ovoj individzi nije zao sto nije i ona bila u kabinetu)

  • Von Manštajn

    12. decembar 2017 | 11:26

    Niki Hejli mrzi samu sebe pa sve ostalo! Tramp bi trebao da izmisli državni udar kao u našoj okolini,pohapsi sve ove klintonovce i gotova stvar! Izdrži Donalde WHITE POWER je uz tebe!

  • Dragana

    12. decembar 2017 | 11:28

    I trebao bi dati ostavku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA