Na ovoj obali se već 10 godina pojavljuju kosti ljudskih stopala: Jeziva misterija nikako da se razreši, policija sigurno zna jednu stvar

Od 2007. godine, 13 stopala je nađeno u Britanskoj Kolumbiji, svako sa patikom

  • 0

U Kanadi je ponovo pokrenuta istraga nakon što se ovog meseca na obalama Britanske Kolumbije pojavilo 13. ljudsko stopalo sa patikom. Kosti ljudskih stopala se na tom području pojavljuju u poslednjih deset godina.

Misterija u Japanu: Čamac sa 8 kostura nasukao se na plažu. Niko ne zna odakle je došao i kako su ovi ljudi umrli!

Majk Džouns je šetao psa pored obale u Vankuveru kada je pas primetio kosti obmotane morskim algama.

Kada je malo bolje pogledao Džouns je video kosti fibulu i tibiju spojenu sa levim stopalom koje je na sebi imalo patiku.

- Kako izgleda, stopalo je netaknuto. Članak i kosti su bili spojeni - rekao je on.

Foto: Telegraf

Ovo je poslednje u nizu otkrića stopala širom obale. Od 2007. godine, 12 stopala je nađeno u Britanskoj Kolumbiji, svako sa patikom, piše "Gardijan".

Otkrića su izazvala razne teorije. Prema nekima, radi se o žrtvama velikih prirodnih katastrofa kao što je cunami, a prema drugima u pitanju su nesreće na moru.

Postoje i oni koji smatraju da su to ostaci žrtava mafijaša ili serijskih ubica.

Neka od nađenih stopala su identifikovana i utvrđeno je da pripadaju muškarcima koja su prethodno prijavljena kao nestale osobe. Među njima je nađeno dva para stopala. Zanimljivo je da su i ona koja nisu identifikovana, takođe muška.

Foto: Foter/flickr/rodadas.net (alvaro & alicia)

Patolozi su utvrdili da se ne radi o ubistvima, da su se individue ili ubile, ili da su slučajno nastradale u moru, a njihove noge su se prirodno odvojile od ostatka tela u procesu raspada.

Međutim, sama stopala su ostala cela, zahvaljući patikama koje su napravljene od lakog, ali izdržljivog materijala. Takođe patike su učinile da stopala plutaju po površini mora.

Policija sada pokušava da utvrdi čije je 13. stopalo i na koji način je ta osoba umrla.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA