Putinova kampanja se zahuktava: Pred izbore briše dugove 42 miliona Rusa, evo ko su "oslobođeni"

U pitanju je dug 42 miliona Rusa, a Putin je svoje obećanje javno dao na godišnjoj konferenciji za novinare prošlog četvrtka

  • 6

Ruski lider Vladimir Putin namerava da pred predstojeće predsedničke izbore u martu 2018. godine, jednu trećinu Rusa oslobodi njihovih dugovanja. Njegov predlog će se uskoro naći u ruskom parlamentu.

Rijaliti zvezda i novinarka Ksenija, koja će se kandidovati na izborima, pitala Putina zašto se plaši opozicije. Njegovi odgovori su je poklopili (FOTO) (VIDEO)

Zvaničnici u Kremlju se nadaju će Putin na izborima osvojiti čak 70 odsto glasova. Prema anketi koja je spovedena početkom meseca se moglo videti da manje od 60 odsto Rusa planira da glasa na izborima 2018. godine.

Predlog ovog zakona je došao do poslanika Državne Dume u sredu, manje od nedelju dana nakon što je Putin obećao da će optisati dug u iznosu od 41 milijarde rubalja (700 miliona dolara).

U pitanju je dug 42 miliona Rusa, a Putin je svoje obećanje javno dao na godišnjoj konferenciji za novinare prošlog četvrtka.

Ukoliko se usvoji on će osloboditi dugova ljude na ime transporta, zemljišta i poreza na imovinu, a ti dugovi su se akumulirali od 2015. godine. Na taj način će penzionere, veterane i preduzetnike osloboditi velikih dugova, prenosi themoscowtimes.com.

Poslanik Državne Dume Andrej Makarov je istakao da je njihov zadatak da se pobrinu da ovaj zakon stupi na snagu od 1. januara 2018. godine.

Putin je i ranije nudio novčane olakšice Rusima pred poslednje predsedničke izbore 2012. godine, u vreme kada je bio premijer te zemlje, kako tvrdi ovaj medij.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA