≫ 

Tramp potpisao najveću poresku reformu: Znatno smanjeni porezi najbogatijim Amerikancima i korporacijama

Američki predsednik je rekao da je nameravao da sačeka s potpisivanjem tih akata do 1. januara, ali da se predomislio

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp potpisao danas, kako i najavio nešto ranije, zakonski paket o poreskoj reformi vredan 1,5 hiljada milijardi dolara, kao i zakon o privremenom finansiranju vlade, koji će obezbediti funkcionisanje administracije do 19. januara.

"Ubij račune, da oni ne ubiju nas": U SAD nakon 30 godina izmenjen zakon o porezu

Tramp je, u obraćanju novinarima u Ovalnoj sobi pre potpisivanja tih zakona, naglasio da će o veličini smanjenja poreza "govoriti cifre", javlja agencija AP.

Američki predsednik je rekao da je nameravao da sačeka s potpisivanjem tih akata do 1. januara, ali da se predomislio.

Zakon o poreskoj reformi obezbeđuje izdašno smanjenje poreza za korporacije i najbogatije Amerikance, a manje za porodice iz srednje klase i one sa niskim prihodima, navodi AP.

Foto: AP/Tanjug

Što se tiče zakona o privremenom finansiranju državne administracije, Tramp je na svom Tviter nalogu napisao danas da "on obezbeđuje preko potrebnu pomoć raketnoj odbrani".

Senat SAD usvojio je noćas zakon o privremenom finansiranju savezne vlade do 19. januara, čime je sprečena blokada rada administracije, imajući u vidu da bi u petak u ponoć istekao rok važenja prethodnog zakona.

Sa 66 glasova "za" i 32 "protiv", Senat je odobrio novac za dalje finansiranje većine saveznih agencija na sadašnjem nivou.

Tramp je ranije danas najavio da će potpisati ova dva zakonska akta pre odlaska u svoju vilu Mar-a-Lago, na Floridi, za božićne praznike, apostrofirajući akt o poreskoj reformi, za koji je naveo, kako je prenela agencija Rojters, da će s njim "zacementirati" prvu važnu zakonodavnu pobedu u prvoj godini svog predsedničkog mandata.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA