≫ 

Niki Hejli, američka ambasadorka u UN, mogla bi da postane prva žena predsednik SAD: Porede je sa Margaret Tačer (FOTO) (VIDEO)

Piters je u emisiji "Obaveštajni izveštaj" posavetovao Hejlijevu da razmišlja pre nego što uđe u sukob sa nekim i da bira borbe u kojima može da odnese pobedu

  • 5

Vojni analitičar američkog televizijskog kanala "Foks njuz" Ralf Piters tvrdi da bi aktulna ambasadorka SAD u UN Niki Hejli "mogla da postane prva predsednica" u istoriji ove zemlje i upoređuje je sa nekadašnjom britanskom premijerkom Margaret Tačer.

AMERIKA PRETI CELOM SVETU: Zapisaćemo ime svake države koja bude glasala za rezoluciju UN o Jerusalimu (VIDEO)

"Njuzvik" piše da ovaj penzinisani potpukovnik vojske SAD "vidi potencijal" u 45-godišnjoj Hejlijevoj, nakon što se ona usprotivila kritikama iz UN na račun odluke američkog predsednika Donalda trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela i tamo preseli ambasadu SAD.

Podseća se da je Generalna skupština UN u četvrtak sa 128 glasova "za" i devet "protiv" proglasila "nevažećom i poništenom" Trampovu odluku, ali je Hejlijeva, kćerka indijskih Sika kojoj je rođeno ime Nimrata Randava, insistirala na tome da će SAD preseliti ambasadu u Jerusalim.

Navodi se da je Piters pohvalio bivšu guvernerku Južne Karoline, koja je pre tog glasanja izjavila da bi ova rezolucija mogla da natera SAD da povuku finansiranje UN, ali ju je istovremeno upozorio da ne izgovara pretnje "koje nije spremna da ispuni".

Piters je u emisiji "Obaveštajni izveštaj" posavetovao Hejlijevu da razmišlja pre nego što uđe u sukob sa nekim i da bira borbe u kojima može da odnese pobedu.

Foto: Tanjug/AP

- Ta pretnja oko ukidanja finansiranja bila je nepromišljena. Mi svavako nećemo da ukinemo finansiranje zemljama poput Jordana ili čak Egipta u ovako kritičnim vremenima. Ja to što je uradila u potpunosti podržavam kada su u pitanju emocije, ali morate da budete taktički dobri isto koliko i strateški - rekao je Piters.

"Njuzvik" podseća da je Piters u ranijoj izjavi datoj početkom protekle nedelje za Hejlijevu rekao da je "na putu da bude američka Margaret Tačer", bivša predsednica vlade Velike Britanije.

Foto: Tanjug/AP

Podseća se da je Hilari Klinton, koja je 2016. u ime Demokratske partije bila prva žena koja je nominovana za kandidatkinju neke velike stranke za predsednicu SAD, u oktobru ove godine izjavila da se "neće ponovo kandidovati" nakon poraza od Trampa.

"Njuzvik" ipak ističe da se senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren smatra glavnim kandidatom demokrata za predsedničku izbornu trku 2020. godine.

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ugljesa

    23. decembar 2017 | 19:47

    Kakva Niki Hejli, pa ta zena nema veze sa zivotom, ona je sramota i za Ameriku i za ceo svet. Jedino sto zna je da blebece agresivno ono sto su joj napisali..

  • Raspucin

    23. decembar 2017 | 18:18

    Ljudi ona se ponasa i prica kako joj je naredjeno

  • Dr. za rock and roll

    23. decembar 2017 | 18:18

    Ma lepa je pa nek je zla koliko hoces

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA