Uhapšeno 29 džihadista koji su spremali pokolj za doček: Policija traga za još 17 osoba u Turskoj

Navodi se da je u racijama koje su simultano izvršene učestvovalo oko 500 policajaca

  • 1

Policija u turskoj prestonici Ankari privela je 29 osoba osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi, od kojih su se neki navodno spremali za napade tokom proslave Nove godine, objavila je Anadolija, prenosi AP.

Ubijaćemo pijane ljude na dočeku Nove godine! Jeziva pretnja ISIS-a pred ulazak u 2018. godinu!

Navodi se da je u racijama koje su simultano izvršene učestvovalo oko 500 policajaca i da su mnogi od privedenih strani državljani, kao i da policija ima naloge za privođenje još 17 osumnjičenih.

U materijalu koji je policija zaplenila ima dokumenata koji ukazuju na to da su neki od osumnjičenih nadgledali lokacije i spremali se za moguće napade tokom novogodišnje noći.

AP podseća da na seriju napada u Turskoj za koje su okrivljeni ekstremisti Islamske države, uključujući napad tokom prošle Nove godine, kada je napadač u noćnom klubu u Istanbulu ubio 39 ljudi, zbog čega su sada turske vlasti angažovale 275.000 policajaca koji će biti na dužnosti tokom proslava.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    29. decembar 2017 | 12:20

    A u Milanu migrant skllonio krst sa jelke.Oni bi da nam nametnu njihova pravila,niko ih ne tera da slave,ali mi normalni hocemo.Sta bi bilo kada bi mi njima uskratili njihove praznike?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA