≫ 

LEDENA KATAKLIZMA U AMERICI: Ajkule umiru, vodopadi se lede, pucaju prozori na kućama

U mestu Internešenel fols u Minesoti, koje u SAD zovu "Nacionalnim zamrzivačem" u sredu ujutru bilo je oko minus 38 stepeni Celzijusa

  • 13

Širom SAD, osim jugozapadnih država, ova novogodišnja noć biće hladnija nego obično, javlja Si-En-En i navodi primere zbog kojih će mnogi Amerikanci umesto uživanja u proslavi na otvorenom morati da potraže sklonište od arktičke hladnoće.

Najhladnije selo na svetu gde je minus 68 najnormalnija temperatura, a ljudi žive najduže: Ispred njihovih kuća su užasne jame (FOTO) (VIDEO)

Navodi se da u saveznoj državi Masačusets pronalaze mrtve ajkule na obali zaliva Kejp kod, a organizacija koja se bavi očuvanjem populacije atlantske bele ajkule saopštila je da su dve uginule ajkule repke nađene u sredu nakon što su se "verovatno tu zalutale zbog šoka izazvanog hladnoćom".

Foto: Tanjug/AP

U mestu Internešenel fols u Minesoti, koje u SAD zovu "Nacionalnim zamrzivačem" u sredu ujutru bilo je oko minus 38 stepeni Celzijusa, dok je sledećeg dana u Votertaunu u saveznoj državi Njujork zabeleženo minus 35,5 stepeni Celzijusa, a prethodni ledeni rekord tu je bio za pet stepeni manje.

Foto: Tanjug/AP

Nije ledeno samo u SAD, što je dokazala jedna od korisnica Tvitera u Kanadi postavivši na ovoj društvenoj mreži sliku prozorskog stakla koje je puklo od hladnoće, uz komentar da ce "čulo kao pucanj iz pištolja".

Foto: Tanjug/AP

Si-En-En prenosi da je na Tviter postavljen i video snimak momka iz kanadskog grada Vinipega koji napolju baca vodu iz šolje koja se ledi u vazduhu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SUZA

    30. decembar 2017 | 20:00

    Pa nek pucaju prozori. Nama su pucali dok su nas bombardovali.

  • Srboljub

    30. decembar 2017 | 19:13

    Idi bre ko da je to nenormalno. Pa zimi je zima? Ili očekuju da idu na plažu.

  • Omon🇷🇺

    30. decembar 2017 | 18:04

    Ovo je u Rusiji normalna pojava hahahaha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA