≫ 

Frapantna brojka: U ovoj godini ubijen 81 novinar

IFJ ukazuje da je u zatvoru u 2017. godini bilo više od 250 novinara

  • 3
pistolj, ubistvo, ubijeni, Novinar, novine, kucaca masina, pisaca, pisanje, kucanje, novinarstvo, reporter, Typewriter, vintage, pisac, stara, Foto - Ilustracija: Telegraf/Pixabay

Najmanje 81 novinar ubijen je na svom poslu ove godine, saopštila je danas Međunarodna federacija novinara (IFJ), navodeći da je zastrašivanje i nasilje nad novinarima u porastu.

Svake godine isti čovek postavlja isto pitanje Putinu, a dobija različit odgovor: Danas je spomenuo Srebrenicu i masakr (VIDEO)

U godišnjem izveštanju o ubistvima novinara u koji je AP imao uvid, IFJ navodi da su novinari izgubili živote u ciljanim ubistvima, bombaškim napadima i unakrsnoj vatri širom sveta.

IFJ ukazuje da je u zatvoru u 2017. godini bilo više od 250 novinara.

Navodi se da je broj ubijenih na dan 29. decembra najniži u poslednjih 10 godina i podseća da su prošle godine ubijena 93 novinara.

Najviše smrtnih slučajeva bilo je u Meksiku, ali mnogi predstavnici "sedme sile" nastradali su i u zonama konflikta u Avganistanu, Iraku i Siriji.

Predsednik IFJ Filip Lerut rekao je da, iako je trend ubistava novinara u opadanju, nivo nasilja u novinarstvu ostaje "neprihvatljivo visok".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA