Gde god da se okreneš policajci, žandarmi, vojnici: Francuska okovana bezbednjacima

Vanredno stanje u Francuskoj, uvedeno nakon terorističkih napada 13. novembra 2015. godine, u kojima je ubijeno 130 osoba, ukinuto je 1. novembra

  • 7

Tokom novogodišnjih proslava Francuska planira da pojača bezbednosne mere što uključuje i raspoređivanje dodatnih bezbednosnih snaga širom zemlje, čiji će broj sutra dostići cifru od skoro 140.000.

Moskva u stanju pripravnosti: Putin diže ogromne betonske blokove po celom gradu, do sad neviđene mere bezbednosti u novogodišnjoj noći (FOTO)

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova je istaklo da je, u kontekstu povećane terorističke pretnje, prioritet garantovanje bezbednosti i Francuza i turista, kao i da proslava prođe u mirnoj atmosferi.

U tom smislu, vlada će sutra mobilisati ukupno 139.400 pripadnika bezbednosnih snaga, sa posebnom pažnjom na Pariz, prenosi Sinhua.

Tokom Nove godine biće mobilisano 56.000 policajaca, 36.000 pripadnika žandarmerije, 7.000 vojnika i više od 39.000 pripadnika bezbednosnih snaga.

Vanredno stanje u Francuskoj, uvedeno nakon terorističkih napada 13. novembra 2015. godine, u kojima je ubijeno 130 osoba, ukinuto je 1. novembra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    31. decembar 2017 | 00:30

    stanovnici srbije, ovo vam je evropska unija, mozda ima vise para ali zato je sigurnost smanjena na minimumu,i iako na podrzavam vlast,hteo bi da kazem da su u ovom slucaju u pravu, ostanite u srbiji, ne idite u zapadno evropske gradove, sacuvajte zivu glavu,danas je vreme promenljivo,nikad ne znas gde mozes da naletis na budalu,a puna ih je zapadna evropa

  • Raspucin

    31. decembar 2017 | 00:06

    E to je demokratija

  • Max

    31. decembar 2017 | 10:11

    Pa kad su im se zemlje napunile arapima, crncima i belosvetskim sljamom, posebno u Fr. Jos pre 20 god. Nisi smeo u vecim gradovima posebno Marseju da udjes u neke kvartove, sta ocekujete danas posle svih ovih silnih imigranata. Doslo je do toga da kad mi udjemo u EU nece biti drugorazrednih slobodnih poslova, kao sada u Ch sve sami shiptari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA