U Kaliforniji legalizovana "trava za ludovanje" (FOTO)

Marihuana je sada legalna za odrasle osobe sa navršenom 21 godinom

  • 9

Nova 2018. godina donela je Kaliforniji proširenu legalizaciju marihuane, za koju AP navodi da je dugo očekivana, dve decenije nakon što je ova američka savezna država postala prva u SAD koja je dozvolila upotrebu te droge u zdravstvene svrhe.

Legalizovana marihuana u medicinske svrhe i u Peruu!

Agencija navodi podatke Nacionalne organizacije za reformu zakona o marihuani (NORML) po kojima su vlasti Kalifornije takozvanu "loco-weed" ("travu za ludovanje") zabranile 1913. godine, a 1972. je pokrenuta prva inicijativa za poništavanje tog zakona, koja je propala.

AP navodi da se Kalifornija danas pridružuje sve većem broju saveznih država, ali Vašingtonu kao prestonici SAD, čije su vlasti dozvolile upotrebu takozvane rekreativne marihuane, iako federalna vlada marihuanu i dalje ubraja u grupu kontrolisanih supstanci poput heroina i LSD.

Foto: Tanjug/AP

Navodi se da je marihuana sada legalna za odrasle osobe sa navršenom 21 godinom, a stanovnici Kalifornije moći će i da gaje do šest stabljika po osobi, kao i da poseduju po uncu (28,35 grama) ove droge.

Foto: Tanjug/AP

Ipak, navodi se da je samo 90 prdavnica marihuane prvog dana nove godine dobilo dozvolu za početak rada, i to pre svega na području San Dijega, Santa Kruza, Palm Springsa i zaliva San Franciska, dok u gradovima Los Anđelesu i San Francisku rekreativne marihuane neće odmah biti u prodaji pošto lokalne vlasti nisu na vreme izdale posebne dozvole.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Che

    1. januar 2018 | 12:15

    U svakom slucaju je dokazano manje stetna od duvana i alkohola,a zabranjena je iskljucivo iz razloga sto svako moze da je uzgaja pa bi se legalizacijom izgubilo mnogo novca od trgovine.Ne zaboravite da je vise puta pominjano da je CIA glavni diler drogom...ogromne su pare u igri,a oni koji se odvaze da iznesu kakve dokaze, nestaju bez traga

  • brana

    4. januar 2018 | 12:08

    Ma njima samo treba jos trava za ludivanje jer su inace mnogo mirni i fini....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA