Tramp otkazao posetu Londonu jer nije "veliki fan" nove zgrade ambasade, najskuplje koju su SAD ikada napravile! (FOTO)

"Gardijan" navodi da je Tramp otkazao posetu strahujući od masovnih protesta i da će u London poslati američkog državnog sekretara Reksa Tilersona koji će otvoriti ambasadu

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je za sledeći mesec najavljenu posetu Londonu, a kao razlog za to je naveo da nije "veliki fan" nove ambasade SAD koju je trebalo da otvori u britanskoj prestonici.

Najskuplja zgrada koju su SAD ikada napravile: Ambasada u Londonu košta milijardu dolara, a svi se čude zašto nema ogradu (FOTO) (VIDEO)

Tramp je svoju odluku objavio sinoć na Tviteru, ističući da je razočaran što je administracija njegovog prethodnika Baraka Obame prodala američku ambasadu u Londonu.

- Razlog otkazivanja moje posete u Londonu je taj što nisam veliki fan Obamine administracije koja je za ''siću'' prodala najverovatnije najbolje lociranu i najlepšu ambasadu u Londonu, samo da bi izgradila novu na lošijoj lokaciji za 1,2 milijarde dolara. Loš posao. Hoćete mene da presečem vrpcu: NE - poručio je Tramp.

Agencija Rojters napominje da na sajtu ambasade stoji da je odluka o promeni lokacije zgrade doneta nekoliko meseci pre nego što je Obama stupio na funkciju predsednika u januaru 2009. godine. Takođe se podseća da je u oktobru 2008. godine objavljeno da će američka ambasada u Londonu biti izmeštena iz bezbednosnih razloga.

O tome da Tramp neće otići u London da bi otvorio novu ambasadu ranije je pisao i "Dejli mejl".

Foto: Tanjug / AP

"Gardijan" navodi da je Tramp otkazao posetu strahujući od masovnih protesta i da će u London poslati američkog državnog sekretara Reksa Tilersona koji će otvoriti ambasadu.

Dauning strit nije želeo da komentariše Trampovu odluku, ali navodi da razmatra opcije da poseta bude realizovana kasnije ove godine, dodaje BBC.

Foto: Tanjug / AP

Stara američka ambasada iz 1960. godine nalazila se na Trgu Grosvenor u oblasti poznatoj tokom Drugog svetskog rata kao "Mala Amerika". Nova je izgrađena na Saut banku (južnoj obali reke Temze).

Foto: Tanjug / AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA