≫ 

Istorija se piše u februaru: Severna i Južna Koreja zajedno na otvaranju Olimpijskih igara, i to pod jednom zastavom

Olimpijske igre će se održati od 9. do 27. februara u Pjongčangu u Južnoj Koreji

  • 3

Severna i Južna Koreja su se složile da zajedno prošetaju na ceremoniji prilikom otvaranja Zimskih olimpijskih igara. One će marširati pod jednom zastavom "kao ujedinjene Koreje" tokom Olimpijskih igara koje će počete u Južnoj Koreji sledećeg meseca, prenosi BBC.

Detalji sastanka Južne i Severne Koreje: Vraća se "vruća telefonska linija", ukidaju se sankcije, na odelima jaki simboli (FOTO) (VIDEO)

Takođe su pristale da organizuju i zajedničku žensku ekipu za hokej na ledu, nakon prvih mirovnih pregovore posle skoro dve godine.

Severna Koreja će 25. januara postati delegaciju koja će se sastojati od oko 550 članova, uključujući 230 navijačica, 140 umetnika i oko 30 tekvondo boraca.

Sporazum sklopljen u sredu znači da će ovo biti prvi put da je za 27 godina sastavljen zajednički korejski sportski tim.

Poslednji put se to dogodilo 1991. godine na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu i prilikom FIFA Svetskog prvenstva mladih. Međutim, ovo će ipak biti prvi zajednički tim na Olimpijskim igrama.

- Sportisti iz obe Koreje su šetali zajedno na međunarodnim sportskim događajima devet puta do sada - rekao je Do Jong-vhan, ministar kulture, sporta i turizma iz Južne Koreje, prenosi RT.

On ističe da je mir na Korejskom poluostrvu prava vrednost koju podstiču Olimpijske igre. Olimpijske igre će se održati od 9. do 27. februara u Pjongčangu u Južnoj Koreji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Правда

    17. januar 2018 | 14:50

    Прелијепо! Ово је одлична вијест!

  • boki

    17. januar 2018 | 18:20

    Konacno i jednu lepu vest da cujemo,to je jedan narod i jedna drzava zauvek treba da najure SAD.

  • bate

    17. januar 2018 | 15:11

    Nema da brinu... sa’ce Trump i ekipa da zag...vnaju situaciju. Ne pase im mir tamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA