Papa razbesneo vernike kad je na priče o zataškavanju pedofilije, razjareno povikao: "Sve je kleveta, je li vam to jasno?"

Poglavar Rimokatoličke crkve poverovaće u optužbe tek kada mu dostave dokaze, a do tada...

  • 10

Papa Franja razbesneo je žrtve crkvenih pedofila svojom odbranom biskupa Huana Barosa, uz napomenu da će poverovati da je Baroso zataškavao pedofiliju tek kada mu daju direktne dokaze.

Papa je, navode čileanski mediji, optužio žrtve zloglasnih pedofila u čileanskoj katoličkoj crkvi za klevetu.

On poručuje da su, dok ne vidi dokaz da je biskup Baros zataškavao zločine sveštenika Fernanda Karadime, sve optužbe protiv Barosa - kleveta. Papina izjava šokirala je stanovnike Čilea te žrtve pedofilije u crkvi.

- Kako sam mogao da snimim "selfi" ili fotografišem kako me Karadima zlostavljao, a Huan Baros i ostali gledali i ćutali - upitao je na tviteru Huan Karlos Kruz, jedna od žrtava.

On tvrdi da "papa priča o iskupljenju greha prema žrtvama, ali da se ništa nije promenilo, pa se papina molitva za oproštaj pokazala kao isprazna".

Karadimine žrtve prijavile su crkvenim vlastima 2002. godine da ih je "ljubio i dirao" u župi u Santjagu, ali im nisu poverovali. Vatikan je pokrenuo istragu 2010. godine, kada su žrtve iznele svoje optužbe u javnost.

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja izazvao je skandal kada je 2015. imenovao jednog od optuženih Huana Barosa za biskupa u Osornu, prenosi Srna.

Karadimine žrtve izjavile su da je Baros znao za polno zlostavljanje, da je sve to gledao, ali da nije ništa učinio kako bi sprečio nasilje. Baros je porekao sve optužbe. Papa Franjo nedavno je zamolio za oproštaj žrtve pedofilije u crkvi u Čileu, ali onda je "promenio ton".

Papu Franju gađali iz mase: U jednom momentu ka njemu je poletela ova stvar i pogodila ga u glavu (FOTO) (VIDEO)

- Tek kada mi donesu dokaz protiv biskupa Barosa - progovoriću. Nema ni trunke dokaza protiv njega. Sve je to kleveta. Je li to jasno? - poručio je papa.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktorija

    19. januar 2018 | 22:24

    Crkvu zanima samo novac i najveće je zlo na području bivše juge , umjesto da se bave humanitarnim radom , da otvaraju kuhinje za gladne , domove umirovljenika za stare i nemoćne , da pomažu socijalno ugrožene obitelji , oni kupuju skupa auta , divljaju ,troše ko pijani bogataši i onda pričaju o vjeri , skromnosti o izmišljenim neprijateljima o ustašama , četnicima , komunistima , a oni su povlaštena kasta śto radi śto hoće makar u mojoj zemlji u vašem susjedstvu , za njih zakoni ne vrijede , a ponašaju se ko multipraktik u sve se razumiju : u školstvo , u spolni odgoj , u informatiku , financije , oni su sve osim božijih ljudi

  • CCCC

    19. januar 2018 | 17:57

    Zlo

  • Crna Gora

    19. januar 2018 | 19:58

    Ovi jeretici nisu crkva nego holivud.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA