≫ 

Soroš prozvao pola sveta kao nikad do sada: Tramp i Kim žele rat, Putin je diktator, bitkoin prevara, a Fejsbuk i Gugl će nas uništiti! (VIDEO)

Teške reči multimilijardera u Davosu i to pred predstavnicima kompanija koje optužuje za monopolizam

  • 22

Američki multimilijarder mađarskog porekla Džordž Soroš napao je u četvrtak u Davosu, u okviru Svetskog ekonomskog foruma lidere sveta, ali i interneta i društvenih mreža.

Soroš je u Davosu zapravo samo nastavio prošlogodišnji govor kada takođe nije štedeo neke političare, poput Donalda Trampa i Kim Džong Una.

Uz Trampa i Kima sledi nam smak sveta

- Tramp i Kim nas vode u provaliju, u nuklearni rat. Izazivaju opstanak čitave ljudske vrste. Amerika mora da sagleda realnost a to je da je Severna Koreja postala nuklearna sila. Ne postoji vojna akcija koja može da spreči ono što se već dogodilo. Jedina razumna strategija jeste prihvatiti realnost i pregovarati sa Severnom Korejom kao nuklearnom silom - istakao je Soroš (87) u razgovoru za Blumberg.

On je dodao da je pretnja nuklearnim ratom i katastrofom "realna stvar" i da svet ne sme da je ignoriše. Potom je potkačio američkog predsednika, Belu kuću ali i ruskog predsednika Vladimira Putina za koga je rekao da je "diktator".

- Trampova administracija je opasnost po ceo svet. Ali verujem da je kratkog daha. Trampova vladavina okončaće se 2020. godine, možda i ranije. Očekujem uspon Demokrata. Rusija je u međuvremenu postala mafijaška država Vladimira Putina - istakao je Soroš.

Fejsbuku i Guglu su odbrojani dani 

Neke je možda iznenadio, neke i ne, ali multimilijarder nije propustio priliku da žestoko iskritikuje svet interneta, društvene mreže, Fejsbuk i Gugl.

Foto: AP/Tanjug, Profimedia

- Gugl i Fejsbuk su konstantno sve moćniji monopolisti koji bi mogli da budu u iskušenju da se povežu sa autoritarnim režimima radi stvaranja totalitarne mreže koju ne bi smislili ni Džordž Orvel ili Oldos Haksli u svojim romanima "1984" i "Vrli novi svet. Davos je dobro mesto za objavu da su njihovi dani odbrojani. Fejsbuk će ostati bez zaposlenih i kvalitetnih ljudi za manje od tri godine - rekao je Soroš pred mnogobrojnim predstavnicima Gugla i Fejsbuka.

On je na sinoć na večeri upozorio da su platforme za društvene medije "prepreke za inovaciju" i izrazio zabrinutost zbog njihove moći da oblikuju pažnju ljudi.

Soroš nije poštedeo ni bitkoin.

- To nije valuta. Njen čest rast je "tipičan balon od sapunice". Ne verujem u "strmoglavi pad" bitkoina, pre u postepeni - poručio je on.

Foto: Pixabay.com

EU na staklenim nogama, Britanci da precrtaju Bregzit

Multimilijarder se na kraju osvrnuo na budućnost Evropske unije.

SOROŠ UPOZORAVA: EU preti smrtonosni koktel!

- Nacionalizam je u stalnom porastu, naročito unutar Evropske unije. Ona mora da se radikalno modifikuje kako bi dobila podršku naroda. Evropska unija ne sme da se drži granica samo unutar evra. Takođe, voleo bih da vidim Veliku Britaniju unutar ovih granica, da odustane od Bregzita - naglasio je on.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Thomas

    26. januar 2018 | 15:59

    A on je svetac

  • Čaruga

    26. januar 2018 | 19:27

    Kad te Soroš za nešto proziva, on koji je desna ruka zla na ovome svetu...

  • renata

    26. januar 2018 | 18:19

    Soros financira parade, organizira i financira nerede u zemljama i jos puno toga nevaljalog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA