Erdogan u poseti papa Franji: Turski predsednik prvi put u Vatikanu posle 59 godina, Kurdi protestovali zbog njegovog dolaska (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Erodgan je doputovao sinoć u Rim, a njegova poseta biće okončana večeras

  • 4

Papa Franja primio je danas predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u Vatikanu sa kojim je razgovao o stanju na Bliskom istoku i posebno o odluci američkog predsednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela, prenela je HINA.

"ASAD JE TERORISTA, KRIV JE ZA SMRT MILION LJUDI": Erdogan udario po predsedniku Sirije

Foto: Tanjug/AP

Erdogan je dopraćen do Trga Svetog Marka, koji je iz bezbednosnih razloga popuno ispražnjem, odakle se uputio iza zidina Vatikana.

Foto: Tanjug/AP

Ovo je prvi put nakon 59 godina da je papa u Vatikanu primio jednog turskog predsednika.

Foto: Tanjug/AP

U centralnom delu Rima su tim povodom 24 sata zabanjena bilo kakva protestna okupljanja, a posetu obezbeđuje oko 3.500 policajaca.

Foto: Tanjug/AP

Manji protest oko 200 ljudi na inicijativu italijanskog udruženja Kurda najavljen je za popodne nedaleko od zidina Vatikana.

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Erodgan je doputovao sinoć u Rim, a njegova poseta biće okončana večeras. Papa, koji se zalaže za međuverski dijalog, bio je u Turskoj u novembru 2014.

Foto: Tanjug/AP

Erdogan je za jučerašnju "Stampu" izjavio da za Tursku nijedna opcija osim punopravnog članstva u Evropskoj uniji nije opcija, odbacujući francuski predlog o "partnerstvu".

Foto: Tanjug/AP

Erdogan bi tokom dana trebalo da se sastane i sa predsednikom Italije Serđom Matarelom i premijerom Paolom Ðentilonijem, prenele su agencije.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte snimke:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čaruga

    5. februar 2018 | 14:19

    Nešto se kuva na Balkanu kad su turci u svakoj priči

  • Jeretik

    5. februar 2018 | 22:02

    Jel ovo dos' o Muhamed bregu , ili je breg dos' o Muhamedu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA