Tramp želi vojnu paradu u Vašingtonu: Naredio Pentagonu da izvede vojsku i tenkove na ulice

Prikazivanje vojne snage nije tipično za SAD i nije jeftino

  • 7

Američki predsednik Donald Tramp izdao je naredbu Pentagonu da, u drugoj polovini godine, kako bi se pokazala moć američke vojske, organizuje veliku vojnu paradu koja uključuje defile vojske i tenkova ulicama Vašingtona.

Tramp besan zbog poverljivih dokumenata o propustima FBI koji su isplivali u javnost. Mnogi bi trebalo da se stide!

Tim povodom, Tramp se 18. januara sastao sa generalima Pentagona, tvrdi neimenovani izvor, a prenosi Vašington post.

- Naređenje za marš je bilo: želim paradu poput one u Francuskoj - rekao je neimenovani vojni izvor i dodao da se na tome radi na najvišem vojnom nivou.

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, prikazivanje vojne snage nije tipično za SAD i nije jeftino. Predstavnica za štampu Bele kuće Sara Hakabi Senders potvrdila je da su planovi u toku.

- Predsednik Tramp neverovatno podržava članove službe koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi našu zemlju učinili bezbednom. On je tražio od Ministarstva odbrane da razmisle o proslavi na kojoj bi svi Amerikanci mogli da pokažu svoju zahvalnost - napisala je ona u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP

I Pentagon je potvrdio vest o planovima.

- Svesni smo zahteva i u toku je proces utvrđivanja specifičnih detalja. Podelićemo više informacija u toku procesa planiranja - naveo je portparol Ministarstva odbrane Tomas Kroson u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA