≫ 

Porodica iz bivše Jugoslavije urniše komšiluk u Kelnu, a sada je pala i prva žrtva: Zakon im ne može ništa! (FOTO)

Stanari pisali gradskoj upravi da nešto učini, ali njima je zakon vezao ruke

  • 18

Predgrađe Kelna, Porc, do sada je bilo poznato po koliko-toliko mirnom životu, ali u jednom trenutku sve se promenilo.

Sa prostora bivše Jugoslavije u četvorospratnu zgradu aprila 2016. uselila se mnogobrojna romska porodica koja je od prvog trenutka inače mirnim stanarima nametnula svoj stil života.

Jasno nam je da se parite, ali stišajte životinjske glasove: Stanari ostavili poruku komšijama, a onda im oni brutalno odgovorili (FOTO)

Umesto da su se, kako piše Bild, na početku asimilovali i prihvatili drugačije navike, oni su zadržali svoje praveći drugima pakao od života.

Tim (36), jedan od stanara zgrade ispričao je za nemački list kroz kakve nesnosne scene prolaze svi koji tu žive.

- Od njihovog dolaska više nemamo mira. U večernjim satima je nepodnošljivo - odrasli viču, lupaju nameštajem, deca noću trče po stanu, a prljave pelene bacaju kroz prozor - rekao je on.

Prošlog utorka u zgradi se dogodila i smrt - od srčanog udara preminuo je Volfgang Gils (63) čija je supruga Marita Hikesvagen (56) i policiji ali i medijima naglasila da je on zasigurno umro od stresa.

Mislite da su vaše komšije bučne? Pogledajte u kojem paklu žive oni (VIDEO)

- Volfgang pred smrt od buke u zgradi više nije mogao da spava. Doživljavao je previše stresa - rekla je Marita.

Policija je u ovoj zgradi 7 puta od aprila 2016. dolazila u stan problematične porodice a intervenisala je više od 10 puta.

Gradska uprava Kelna primila je peticiju s potpisima 29 komšija koji traže da se nešto učini sa ovom porodicom.

Kelnska katedrala iz vazduha, najlepša gotska crkva u Evropi, građena 632 godine. Foto: Wikimedia Commons/F. Ermert/Zachi Evenor

Novinari Bilda porazgovarali su s ocem familije.

- Možda su deca ponekad bučna. Šta mislite, kako izgleda odgajati četvoro dece u isto vreme - zapitao se ovaj čovek koji je došao s prostora bivše Jugoslavije.

12 tipova komšija koje ima svaka zgrada

Interesantno, gradska vlast ne može ništa da učini. Zakon im je vezao ruke.

- Ne možemo ništa učiniti. Kontaktiraćemo romska i neromska udruženja. Nadamo se da će se pojaviti neko ko poznaje ovu porodicu i ko može da utiče na nju - rekla je portparolka grada Kelna Inge Širman.

Daljinac

(I.Đ. - Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista

    7. februar 2018 | 19:01

    Nedao ti bog da u zgradi imaš takve ljude samo sveti Petar može da ti pomogne ako napraviš termin kod njega.Što priroda pogreši niko nemoze da popravi,takvi ljudi se ne menjaju.

  • Zak

    7. februar 2018 | 19:11

    Kako svetski novinari vesto maskiraju i krive realnost! Kad je neko sr*nje onda se koristi ili Srbija ili bivsa Jugoslavija, a cim je nesto dobro - tu se ne spominje ni jedan od ta dva pojma...

  • vesna

    7. februar 2018 | 18:42

    Eto Nemcima Romi i neka im se pridruze migranti Siptari i oni koje su podrzavali i kaznjavali Srbiju pod izgovorom da su im ugrozena prava Neka ih sad puste da na miru galame i bacaju prljave pelene kroz prozor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA