Rizik od izbijanja sukoba između Rusije i Evrope: Sve veće tenzije zbog novog naoružanja i vojnih vežbi

NATO tvrdi da ne želi novu oružanu trku sa Rusijom, ali navode da trenutna situacija može dovesti do daljeg pogorsasnja bezbednosne situacije u Evropi

  • 6

Zbog nepoštovanja sporazuma o kontroli oružja, postavljanja novog naoružanja i povećanih tenzija zbog vojnih vežbi, porastao je rizik od nehotičnog oružanog sukoba između Rusije i Evrope, zaključak je godišnjeg Minhenskog bezbednosnog izveštaja.

Ruski hakeri žele da dođu do američkih tajni: Napadnuti radnici odbrambenih giganata "Boinga" i "Lokid Martina"

Izveštaj nazvan "Do ivice i nazad" opisuje rastući pritisak zbog sporazuma o nuklearnom razoružanju i tekuće bezbednosne neprilike u istočnoj i centralnoj Evropi, prenosi Rojters.

NATO tvrdi da ne želi novu oružanu trku sa Rusijom, ali navode da trenutna situacija može dovesti do daljeg pogoršanja bezbednosne situacije u Evropi.

- U ovako strašnom stanju, pogrešne procene i nesporazumi mogu dovesti do nehotičnog vojnog sukoba - navodi se u izveštaju.

Izveštaj je objavljen uoči Minhenske bezbednosne konferencije, koja će se održati od 16. do 18. februara, a prisustvovaće oko 500 vojnih i državnih zvaničnika iz Evrope, Afrike, SAD, Rusije i iz Zalivskih zemalja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjak

    8. februar 2018 | 18:28

    Nato pakt ,ćifuti i anglosaksonci i ostali smetljari mogu rusiju povuci za qrac... RUSIJA je toliko jaka da da joj celi svet nemoze nista,jer bato moj ako perimetar proradi nece ostati nista na planeti! Budite u to sigurni,zato se ne kockaju sa RUSIJOM... SILA JE TO

  • Obilic

    8. februar 2018 | 21:43

    RUSIJA JE MOCNA U RUKAMA MOCNIH JEDINA VOJNA SILA KOJA CE ZA RACUN TUDJIH INTERESA RATOVATI A NAROD PROGLASEN TERORISTIMA I AGRESOROM ISTO KAO SRBIJA AKO DOBRO RAZMISLITE UKAPIRACETE GDE SE RUSIJA VODI

  • Сале 269

    9. februar 2018 | 23:25

    Да Русије нема, требало би је измислити!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA