Suprug je godinama maltretirao jer nije imala miraz: Na kraju je odveo na operaciju, uzeo bubreg i prodao ga, a to nije ni znala (FOTO)

Sarker koja ima 11-godišnjeg sina sa mužem, kaže da je miraz koji njena porodica nije mogla da ispuni iznosio 2.000 rupija (22.50 funti)

  • 6

Rita Sarker slučajno je otkrila da je ostala bez bubrega pre dve godine. Organ joj je uklonjen tokom operacije slepog creva. Ona tvrdi da ju je suprug maltretirao zbog toga što nije imala miraz.

Koliko vrede ljudski organi na crnom tržištu? Najnovija lista cena kaže da ilegalno može sve da se kupi, od kože i krvi do materice i bubrega (FOTO)

Indijska žena optužila je svog muža za krađu bubrega i prodaju istog na crnom tržištu zato što njena porodica nije imala za miraz. Ona tvrdi de joj je to uklonjeno za vreme operacije slepog creva pre dve godine, saznaje Dailymail.co.uk.

Kaže da nije znala ništa o tome do pre nekoliko meseci kada je hospitalizovana i kada su lekari primetili da nema desni bubreg.

- Pre dve godine počela sam da bolujem od akutnih bolova u stomaku - rekla je Sarker iz Maršihabada u Zapadnom Bengalu za "Hindustan Tajms".

 

- Muž me je odveo u privatni starački dom u Kalkuti gde su me on i medicinsko osoblje ubedili da ću biti dobro nakon uklanjana upaljenog slepog creva.

Dodala je da joj je muž sa kojim je 12 godina u braku rekao da nikome ne govori za operaciju, ali gospođa Sarker je i dalje imala zdravstvene tegobe i abdominalni i bol u krstima.

Na kraju ju je porodica odvela kod lekara da reše problem, ali je lekar nakon pregleda konstatovao da nema jedan bubreg.

 

- Tada sam shvatila zašto mi je muž rekao da ćutim o operaciji. Prodao je bubreg zato što moja porodica nije mogla da ispuni njegove zahteve za miraz - rekla je Sarker novinarima.

Tradicija davanja miraza pre ulaska u brak postoji i dalje u mnogim delovima Indije iako je davanje miraza nelegalno još od 1961. godine.

Sarker koja ima 11-godišnjeg sina sa mužem, kaže da je miraz koji njena porodica nije mogla da ispuni iznosio 2.000 rupija (22.50 funti).

Bisvajit Sarker je uhapšen zajedno sa svojim bratom u ponedeljak i optužen je za trgovinu ljudskim organima. On je kazao policajcima ja je bubreg prodao jednom biznismenu, ali da se njegova supruga navodno složila sa tim da donira organ.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA