Zimska oluja počela da hara Amerikom: Objavljeno upozorenje za najveće snežne padavine u istoriji i LEDENE TEMPERATURE (VIDEO)

Procenjuje se da bi snežni pokrivač mogao u nekim predelima da nanese i do 36 centimetara snega

  • 8

Zbog velike oluje koja preti da pogodi središnje delove Severne Amerike, nanoseći ogromne snežne padavine, u pojedinim područjima su zatvorene škole, a na stotine letova je otkazano.

ARKTIČKA INVAZIJA lomi Moskvu: Najsnažnija oluja ikada ubija ljude u centru dva ledena ciklona, za dan napadalo pola metra snega (FOTO) (VIDEO)

Zimska oluja kreće se preko Velikih jezera, u gornjoj srednjeistočnoj regiji Severne Amerike, stvarajući na nekim mestima snežni pokrivač do 30 centimetara, prenosi AP.

Nacionalna Meteorološka služba izdala je upozorenja na vremenske neprilike kao i uputstva za ponašanje u takvim uslovima.

Oluja je danas zahvatila Čikago i Milvoki sa temperaturama ispod nule, a proseže se od Montane sa zapada preko Dakote i delova Minesote, Viskonsina i Ilinosa do Mičigena na dalekom istoku, preneo je Rojters.

Foto: Getty images

Procenjuje se da bi snežni pokrivač mogao u nekim predelima da nanese i do 36 centimetara snega.

U Čikagu je jutros snežni pokrivač bio debljine oko 30 centimetara a prema meteorolozima, padavine se očekuju i tokom vikenda.

- Grad je spreman za ovo. Međutim, nemojte da se prevarite, ovo su ogromne snežne padavine, veće nego što smo videli mnogih zima - izjavio je u četvrtak gradonačelnik Čikaga na konferenciji za novinare.

Gradski zvaničnici saopštili su vesti o zatvaranju škola u Čikagu, Detroitu i Milvokiju zbog vremenskih neprilika., navodi britanska agencija.

Očekuje se da će ledene temperature pasti na 18 stepeni Celzijusovih ispod nule u mnogim predelima tog regiona, a zvaničnici su upozorili na lošu preglednost na putevima.

Aerodromi Ohare i Međunarodni aerodrom Midvej u Čikagu otkazali su, kako navodi britanska agencija, više od 200 letova u četvrtak pre naleta oluje, a nekoliko avio linija je takođe odložilo ili otkazalo svoje letove.

AP prenosi da su Amerikan, Junajted i Sautvest erlajnz upozorile putnike da očekuju dodatna otkazivanja letova u i iz Minesote, Mičigena, Viskonsina, Ilinoisa, Indijane i Ohaja.

U nesrećama usled oluja u SAD ove nedelje je pognulo nekoliko ljudi na Srednjem zapadu, među kojima šestoro u Ajovi, dvoje u Misuriju i jedna osoba u Montani, izvestili su likalni mediji u tim saveznim državama.

VIDEO: Nevreme u Njujorku: Ciklon bomba udarila Ameriku

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IQ

    9. februar 2018 | 19:06

    Jao gluposti boze sacuvaj 36cm, a vicu ko da je 36m!

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    9. februar 2018 | 15:02

    Снег 36 цм ма иди бегај бре, колико паниче као да је 360 цм

  • Profesor

    9. februar 2018 | 15:50

    Koji su to cmizdravci, nepomažu bombe, počelo je počelo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA