≫ 

Putin i Netanijahu u hitnom razgovoru posle obaranja izraelskog aviona: "Ne sme biti novih sukoba"

Saglasni su da se bezbednosna saradnja između dve zemlje mora nastaviti

  • 4

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je posle vazdušnih udara izraelske vojske u Siriji, da se izbegnu svi koraci koji bi mogli da dovedu do novih konfrontacija u regionu.

Putin je to istakao u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, saopštio je Kremlj.

ERDOGAN BESAN: Oboren vojni helikopter u Siriji, turski predsednik zagrmeo!

Prethodno je kancelarija izraelskog premijera saopštila da se Netanijahu saglasio sa Putinom u telefonskom razgovoru da mora da bude nastavljena interakcija između vojski te dve zemlje.

- Saglasili smo se da će se bezbednosna saradnja između naših zemalja nastaviti - rekao je Netanijahu posle razgovora sa Putinom.

Foto: Tanjug / AP

Netanijahu je Putinu rekao da je obaveza i pravo Izraela da se brani od napada sa sirijske teritorije.

Ranije danas, izraelski vojni avion oboren je protivavionskom vatrom pri povratku iz bombaškog napada na iranske položaje u Siriji, u najozbiljnijem sukobu do sada između Izraela i snaga koje podržava Iran, a koje su bazirane preko granice.

Izraelska vojska je saopštila da je oborila iranski dron nakon što je ta bespilotna letelica ušla u izraelski vazdušni prostor, i da je uništila iranski objekat u Siriji sa kojeg je dron lansiran.

U saopštenju izraelske vojske je navedeno i da su se izraelski avioni suočili s jakom protivvazudušnom odbranom iz Sirije, koja je prinudila izraelske pilote da napuste avion F-16, koji se srušio na severu Izraela.

Izrael je potom saopštio da je pogodio 12 iranskih i sirijskih meta u Siriji, uključujući sirijske sisteme vazdušne odbrane.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    11. februar 2018 | 08:30

    Izrael u koaliciji sa amerima ce da napadne Iran, tako da je to kraj izraela, Iran ce da ih razvali, a ameri to I hoce da dovrse Ono sto im hitler nije uspeo da odradi zbog rusa koji su sebe branili I na kraju zdrobili hitlera! Da su ameri bili protiv nacista usli bi u rat jos 40 te, nebudimo naivni!

  • Kinezofil

    11. februar 2018 | 08:55

    I onda kazu da Rusiji Izrael nije kljucni saveznik, na Bliskom Istoku.Hahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA