≫ 

Novi udarac za Putinovog političkog protivnika: Vlasti u Rusiji planiraju da blokiraju pristup sajtu fondacije Alekseja Navalnog

Navalnom je u decembru zabranjeno da se kandiduje na predsedničkim izborima, koji će se održati u martu 2018. godine zbog uslovne kazne zatvora iz prošlosti, a za koju Navalni tvrdi da je politički motivisana

  • 2

Ruska agencija za nadzor komunikacija planira da blokira pristup sajtu Fondacije ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnog zbog materijala i videa istrage.

Putinov politički protivnik osuđen na pet dana zatvora zbog nedozvoljenih protesta tokom vikenda

U tom materijalu navedeno je da je zamenika premijera Sergeja Prihodka veoma luksuzno ugostio milijarder Oleg Deripaška, prenela je agencija AP.

Deripaška se povezuje sa bivšim šefom predizborne kampanje američkog predsednika Donalda Trampa, Polom Manafortom.

Agencija Roskomnadzor je saopštila da je materijal i video o istrazi, koji se nalaze na internetu Antikorupcijske fondacije Navalnog, stavila u registar sajtova koji sadrže informacije koje ne mogu biti distribuirane u Rusiji, javili su ruski mediji.

Foto: Tanjug / AP

Sajtovi imaju rok od tri dana, nakon obaveštenja, da uklone materijal pre nego što budu blokirani.

Advokat Fondacije Ivan Ždanov rekao je da će se žaliti sudu zbog takve odluke agencije.

Foto: Tanjug/AP

Navalnom je u decembru zabranjeno da se kandiduje na predsedničkim izborima, koji će se održati u martu 2018. godine zbog uslovne kazne zatvora iz prošlosti, a za koju Navalni tvrdi da je politički motivisana.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    11. februar 2018 | 10:50

    Samo napred Rusi, to je placenik od kauboja koji zeli razdor u Rusiji. Kauboji su poznati po tim smicalicama od Yuge, Libije, Iraka, Majdana, Sirije, sad i S. Koreje, njima svako smeta ko sa Rusijom saradjuje.

  • brana

    11. februar 2018 | 14:55

    Uvek se nadje neki Dosovac,kukolj u zitu i izrod,izdajnik svog naroda i svoje drzave koji ce za šaku dolara sve da izda i proda!Djindjiceva bulumenta se i dan danas u tragovima pojavljuje na politickoj sceni preumorna od afera,kradja i strahova od zatvora u koji nikada nisu stigli jer Boze moj,kod nas nema revansizma kako bi i sledece garniture vlasti mogle bez straha da pljackaju narod i drzavu,pokusava da ponovo namagarci magarce iz ovog naseg nazovi drustva i ne mogu da verujem da jos ima budala koje veruju u to sto oni pricaju,ne mogu reci ieoogiju jer oni to i nemaju vec prezentuju neke biznis planove,tj kombinacije kako cemo mi ovo i mi cemo ono,samo nas izaberite.Isto je po celom svetu,posejali Ameri GMO politicare i po istom principu dizu i bune kao sto je pevala Riblja Corba pre 30 godina i prave haos po svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA