≫ 

Skromna, nasmejana, bez trunke šminke, sestra Kim Džong Una došla je na ZOI i osvojila zlato: Raspršila je sve predrasude o Severnoj Koreji (FOTO) (VIDEO)

Ono što je posebno interesantno jeste to što je ova devojka uspela da svojim dolaskom razbije brojne predrasude i da potvrdi da iako je deo vladajuće dinastije Kim, da je ipak jedna sasvim obična osoba

  • 26

Početak Zimskih Olimpijskih igara u Južnoj Koreji u Pjongčangu zasenila je jedna mlada devojka. Radi se o sestri severnokorejskog lidera Kim Džong Una. Lepa Kim Jo Džong je svojim dolaskom privukla veliku pažnju, a njen sastanak sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae Inom i poruke koje su na tom sastanku uputile delegacije Severne i Južne Koreje i dalje su tema brojnih svetskih medija.

Dve žene bliske Kim Džong Unu trenutno su u neprijateljskoj Južnoj Koreji: Sestra i ljubavnica vođe Severne Koreje zvezde ZOI (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ono što je posebno interesantno jeste to što je ova devojka uspela da svojim dolaskom razbije brojne predrasude i da potvrdi da iako je deo vladajuće dinastije Kim, da je ipak jedna sasvim obična osoba.

Foto: Tanjug/AP

POKAZALA JE IZUZETNU SKROMNOST

Svetski mediji su dosta pisali o tome kako vladajuća porodica Severne Koreje vodi izuzetno lukzusan život. Žive u ogromnoj palati, školuju se u inostranstvu, jedu najfiniju i najbolju hranu iz raznih krajeva sveta. Takođe se isticalo da vole da nose odeću brendova sa zapada.

Kim Jo Džong sa druge strane je svojom skromnom pojavom ostavila bez teksta mnoge koji su pomno pratili njenu posetu.

Foto: Tanjug/AP

Bila je izuzetno jednostavno obučena prilikom dolaska, nije imala šminku, bila je izuzetno bleda i moglo bi se reći da nije puno pažnje posvetila svojoj frizuri.

Prilikom svečanog otvaranja igara srdačno se pozdravila sa predsednikom Južne Koreje. Oni su se rukovali i pritom mu se ona sve vreme veselo osmehivala.

Foto: Tanjug/AP

Isto je bilo i priliom njihovog zvaničnog sastanka kada je nosila jednostavan komplet koji se sastoja od suknje i sakoa. Rukovanje ni tom prilikom nije izostalo, kao ni srdačni osmesi.

Činilo se da je želela da se predstavi u što boljem svetlu i da svojom pojavom dočara sve ono što bi prema mišljenju vladajuće porodice trebalo da predstavlja Severna Koreja.

Jedino što je ovu mladu devojku izdvajalo iz gomilo i što je ukazivalo na to da je u pitanju izuzetno važna ličnost bila je činjenica da ju je čuvalo obezbeđenje. Zapadni mediji su je prozvali "Ivankom Tramp Severne Koreje", s obzirom da je velika politička zvezda u svojoj zemlji.

Tanjug/AP

POZIV PREDSEDNIKU JUŽNE KOREJE DA POSETI SEVER

Kimova sestra Kim Jo Džong je predsedniku Južne Koreje prilikom zvaničnog sastanka u subotu prenela poziv svog brata da uskoro poseti Pjongjang.

Ona je izjavila u Seulu da bi samit između njenog brata i predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina otvorio put ka poboljšanju odnosa dve zemlje kako bi "prošlost izgledala kao nešto davno".

Tanjug/AP

Vlasti u Seulu su navele da je tokom ručka Mun održao zdravicu pozivajući "na mir i prosperitet" dve Koreje, prenosi Beta.

Sestra lidera Severne Koreje je rekla ranije da je Kim Džong Un spreman da se sastane sa predsednikom Južne Koreje "što je ranije moguće".

Foto: Tanjug/AP

Njen poziv južnokorejskom predsedniku da poseti Pjongjang i da odigra "odlučujuću ulogu" u ujedinjenju dve Koreje posle sedam decenija, bilo je, po oceni Blumberga, vrhunac "ofanzive šarma" sa ciljem da sruši američki narativ o tome da je Kim Džong-un "ludak" koji muči svoj narod i može da digne u vazduh Njujork ili Los Anđeles, ako ne bude po njegovom.

Kimov poziv Munu za sastanak bio je "briljantan diplomatski manevar", kaže Andrej Lankov, istoričar na Kukmin univerzitetu u Seulu,prenosi Tanjug.

Ako prihvati poziv, Mun će iznervirati Trampa, a ako odbije, SAD i Južna Koreja delovaće "bezrazložno ratoborno", smatra on.

- Poziv i prisustvo Severne Koreje na Igrama šalje signal da su Severnokorejci spremni da razgovaraju. A taj signal pomaže protivnicima vojne opcije u Vašingtonu i u svetu - kaže Lankov.

Foto: Tanjug/AP

ODLAZAK IZ PJONGČANGA

Ona je Južnu Koreju napustila privatnim avionom svog brata, zajedno sa ostatkom severnokorejske političke delegacije.

Delegacija Severne Koreje završila je poslednji dan u Južnoj Koreji pridruživši se Munu na koncertu u Seulu, posvećenom poseti severnokorejske umetničke grupe, koju predvodi izuzetno popularan bend Moranbong, čije je mlade ženske članove birao lično Kim Džong Un, kako tvrde pojedini zapadni mediji.

Foto: Tanjug/AP

Dok su delegacije Severne i Južne Koreje zajedno gledale koncert, Kimova sestra je neobavezno ćaskala sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae Inom i njegovom ženom.

Foto: Tanjug/AP

Takođe je i veselo aplaudirala nakon završetka koncerta, na osnovu čega možemo da zaključimo da joj se izvedba omiljenog benda njenog brata sigurno svidela. Do nje je sedela i Hjon Song Vol, nekadašnja ljubavnica Kim Džong Una.

Foto: Tanjug/AP

Na fotografijama se opet može videti da je Kim Jo Džong nasmejana i da je izgledala veoma lepo u kompletu koji su činili crna suknja i bela bluza, što ukazuje da nije pokušavala da izgleda preterano luksuzno obučeno.

Pre koncerta južnokorejski premijer Li Nak jon priredio im je ručak, a šef Munovog kabineta večeru, prenosi Tanjug.

Foto: Tanjug/AP

Tom prilikom je istakla sledeće: "Nisam znala da ću doći ovde ovako iznenada. Mislila sam da će mi stvari biti čudne i veoma različite, ali zapravo dosta toga je slično".

SEVERNA KOREJA OSVOJILA "ZLATNU MEDALJU" NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Kada bi "diplomatski ples" bio olimpijska disciplina, Severna Koreja bi osvojila zlatnu medalju, ocenjuju zapadni mediji posetu sestre severnokorejskog lidera Kim Jo Džong Južnoj Koreji povodom otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Foto: Tanjug/AP

Trodnevna ofanziva šarma Pjongjanga u vidu Kim Jo Džong nije prošla nezapaženo u svetskoj politici, a ni u svetskim medijima.

Dok CNN piše da je ona bila zvezda Olimpijadskih igara i naziva je "Ivankom Tramp Severne Koreje", agencija Blumberg navodi da je Kim Džong-un kao odgovor na sankcije Trampove administracije uputio na Olimpijske igre novo oružje - svoju sestru.

Rojters prenosi ocenu analitičara i bivšeg južnokorejskog ministra Kim Sung-hana koji kaže da je Sever iskoristio Olimpijske igre da "zabode klin" u odnose između Južne Koreje i SAD i eventualno izazove ublažavanje sankcija, prenosi Tanjug.

Foto: Tanjug/AP

Od kad je pre mesec dana Kim Džong Un iznenadio svet najavom da će Severna Koreja učestvovati na Olimpijskim igramai, južnokorejski predsednik Mun Džae-in je odložio vojne vežbe, ugostio Kimovu sestru i uslovno prihvatio njen poziv da poseti Sever.

- Jasno je da je Severna Koreja osvojila zlato. Njena delegacija i sportisti su u centru pažnje, a sestra Kim Džong-una je pred južnokorejskom javnošću i svetu pokazala elegantan osmeh. Makar za trenutak, izgledalo je kao da je to normalna država - kaže južnokorejski analitičar.

Foto: Tanjug/AP

Učešće Severne Koreje na Olimpijskim igrama već je omogućilo Kimu da podrije pritisak američkog predsednika, imajući u vidu da su neke sankcije privremeno ukinute do kraja Igara, navodi Blumberg.

I dok Trampovi savetnici prete vojnom akcijom da spreče Kima da dođe do nuklearnog oružja, Mun želi da spreči rat koji bi opustoštio Korejsko poluostrvo.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte snimke:

Pogledajte delić atmosfere sa koncerta severnokorejskog benda:

Ovako je izgledao celokupan nastup:

VIDEO: NADUVANA SEVERNA KOREJA ISTINA ILI MIT?

Daljinac

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    12. februar 2018 | 20:46

    Duša od žene! Da čovek poželi da živi u severnoj Koreji. Još kada bi mogli da organizuju turističke posete logorima bolo bi divno. Baš sam se nešto udebljao, mogao bi SR preseliti tamo da se malo stešem

  • ...

    12. februar 2018 | 20:24

    Sad kad dodju neke glave i kaze svi su oni skromni i posteni sve je to americka propaganda,amerikanci su im pre dve godine slali zito a kim danas okrece rakete ka njima...

  • Jvh

    12. februar 2018 | 20:41

    Nekako ima vrlo bolesnu i opasno-cudnu facu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA