"Ribica" odala mračne političke tajne Rusije: Poznati oligarh i Putinov prijatelj, i zamenik Medvedeva, orgijali sa prostitutkama na jahti (FOTO) (VIDEO)

Anastasija je izjavila daje zahvalna Navalnom što je napravio mali film o svemu

  • 14

Veliki seks skandal potresa Rusiju poslednjih dana i to baš dok traje kampanja za predsedničke izbore. Oleg Deripaska, aluminijumski magnat i jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji blizak Kremlju, našao se u centru skandala koji je na internetu dobio ime "Ribkgejt". U fokusu priče nisu samo Deripaska i Nastja Ribkova, sponzoruša i "poslovna pratnja", već i Sergej Prihodko, uticajni i moćni zamenik Dmitrija Medvedeva.

Sve o 8 kandidata koji su u trci za predsednika Rusije: Putinu na crtu izlaze rijaliti zvezda, "kralj jagoda" i večiti kandidat (FOTO) (VIDEO)

"Dama za pratnju" Anastasija Vašukevič koja se predstavlja kao Nastja Ribka, svedočenje o orgijama na jahti u norveškim vodama, objavila je u svojoj knjizi "Dnevnik o sablažnjavanju milijardera" ali i na društvenim mrežama, gde je prati veliki broj ljudi. Ona se ne usteže na da svom Instagram profilu postavlja i provokativne fotografije.

Iako Ribka ili kako bi mi kazali "ribica", opisuje događaje koji su se dogodili još 2016. godine. Međutim, mnogi misle da je skandal namerno objavljen sada za vreme kampanje za predsedničke izbore.

Čitava priča je dobila političku dimenziju jer je u avgustu 2016. godine na toj jahti bio i potpredsednik ruske vlade Sergej Prihodko.

Podatak da je Prihodko bio na jahti, objavila je Nastja Ribka u knjizi, kao i na Instagramu. Ona je takođe navela da je na jahti bilo još šest "dama za pratnju".

Pored ovih svedočenja objavljen je i audio-snimak na kojem se jasno čuje da Deripaska i Prihodko, pred nekoliko devojaka koje su poveli na krstarenje, razgovaraju o politici.

Pričali su i o odnosima Rusije i SAD i sankcijama, a na jednom snimku čuje se i kako Deripaska ismeva Viktoriju Nuland, zamenicu američkog državnog sekretara.

ALEKSEJ NAVALNI 

Fotografije i snimci objavljeni su pre više od godinu dana, a obrisani tek 8. februara ove godine nakon što su privukle pažnju ruskog opozicionara i jednog od najžešćih Putinovih kritičara Alekseja Navalnog.

Lider opozicije i veliki Putinov politički protivnik, Aleksej Navalni, koji je sve ovo plasirao kao "medijsku bombu" tvrdi da je afera sa jahte dokaz da Deripaska korumpira visoke ruske rukovodioce tamo što im organizuje provod.

Anastasija je izjavila daje zahvalna Navalnom što je napravio mali film o svemu. Dodaje da sada može svima da ispriča kako se sve odigralo, optužujći Deripasku i Prihodku da su je silovali.

On je u 25-minutnom video snimku objavljenom na blogu izneo još neke zanimljive detalje o poznatom oligarhu optuživši ga za korupciju i posredništvo u ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD 2016.

U videu Navalni je prikazao obrisane fotografije i čitao navode iz knjige koju je Ribkova napisala prošle godine, a u kojoj je navodno opisala detalje veze sa Deripaskom za koju tvrdi da je trajala godinu dana.

U knjizi su imena promenjena, ali kako navodi Navalni, Deripaska je Ruslan (naziv njegove kompanije je "Rusal"), dok se Prihodko naziva "tatica".

Foto: Tanjug/AP

OPTUŽBE ZA MITO I KORUPCIJU

- "Tatica" je siva eminencija režima. Rišelje našeg vremena. Teško da postoji neka informacija na internetu o njemu, ali od vremena Borisa Jeljcina radi kao zamenik premijera ili u administraciji predsednika. On piše predizborne govore, ima mnogo nagrada. On je jedini kojeg predsednik nije otpustio, dugogodišnji član vlade, u vrhu je od devedesetih godina.

Zato ga zovu "tatica". On je odgovoran za spoljnu politiku Rusije i jako je uticajan - deo je koji je pročitao Navalni uz komentar da je to "iskopirana Prikhodokova biografija" i da se niko osim njega ne uklapa u taj opis.

Prihodka ima dobru poziciju u ruskoj vladi i od 2013. godine je zamenik premijera i savetnik za spoljnu politiku. Zbog svega toga Navalni tvrdi da je to još jedan dakaz da je Deripaska blizak sa Kremljom.

Naglašava da je sama činjenica da je oligarh ugostio visokog vladinog zvaničnika na jahti uz nekoliko prostitutki koje je sam platio - mito. Navalni i njegov tim utvrdili su da je Prihodko leteo privatnim avionom Deripaske, što je kako kaže takođe mito.

Foto: Wikipedia

Kao dokaz da Prihotko uzima mito od milijardera navodi spisak njegove imovine. Navalni tvrdi da je zamenik Dimitrija Medvedeva toliko bogat da ima vilu od 1.580 kvadratnih metara, služavke i obezbeđenje, iako je od devedesetih zaposlen u vladi i nikada se nije bavio biznisom.

To navodno nije i jedina imovina koju poseduje, a na spiku su i luksuzni stanovi ukupne površine 350 kvadrata. Sva imovina je prijavljena na njegovu ženu, koja se ne bavi nikakvim poslom, ako je suditi tvrdnjama Navalnog.

Baveći se dalje Deripaskom i njegovima vezama sa Kremljom, Navalni navodi da je ruski oligarh plaćao uticajnog američkog lobistu Pola Manaforta kada je on "počeo da lobira za interesa Kremlja i Putina 2005. godine".

- Zašto bi bivši šef kampanje američkog predsednika podnosio izveštaj jednom ruskom oligrahu? Zato što su ti izveštaju za Kremlj, Putina, FSB, koga god, a Deripaska jednostavno prenosi te informacije. Na kraju, on je jako blizak Putinu - kaže Navalni.

Foto: Wikipedia

Deripaska ne poriče da se sastao sa Prihotkom na jahti, ali odbacuje navode o korupciji i kaže da je istraga Navalnog deo planirane kampanje da mu ugrozi reputaciju.

Sud u njegovoj rodnoj oblasti Krasnodar je u subotu odobrio njegov zahtev da se sa sajtova uklone snimci i fotografije zbog narušavanja privatnosti.

UKLANJANJE SNIMAKA

Kremlj je odmah reagovao zabranom videa, uz tvrdnju da se u njemu nalaze poverljive informacije. Putinov portparol Dmitrij Peskov nije želeo da o toj aferi kaže nijednu reč.

Roskomnadzor, ruska agencija za nadzor komunikacija, dala je Jutjubu i Instagramu rok do juče da obrišu materijal ili će se suočiti sa cenzurom.

 
Эти закаты просто нереальные ❤️ #dubai #onelove #dubaimarinaОбјава коју дели Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) дана

Agencija je takođe naredila Navalnom da sa sajta ukloni istragu o sastanku na jahti. Navalni je naredbu opisao kao slučaj državne cenzure bez presedana i pozvao svoje pristalice da što više dele njegov snimak o sastanku Deripaske i Prihodka.

Prihotko je rekao da bi to pitanje trebalo rešiti sa Navaljnim kao „muškarac s muškarcem“, ali je podržao Deripaskinu odluku da slučaj preda sudu.

SVE JE BILA SMIŠLJENA UCENA?

Očigledno je da je "dama za pratnju" koja sebe naziva "lovcem na oligarhe" verovala da će ucenjujući oligarha Deripasku uspeti da od njega dobije neku korist.

Preko Instagrama mu je zapretila da će doći na TV i sve ispričati i dokumentovati.

Ali sada kada je sve dobilo političku dimenziju, Nastja Ribka se uplašila i pokušala nevešto da izađe iz tog skandala. Brani se da nije shvaćen njen humor.

Pogledajte video:

VIDEO: KGB drugi put među Rusima

Daljinac

(Telegraf.rs/N.C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DJURO

    14. februar 2018 | 18:17

    Ovaj NAVALJNI tojest drugacije receno Nevoljni ako tako nastavi svi znamo kako ce da zavrsi, nego je on sitna riba. Oduvek je bilo i bice orgijanje na jahtama sa poslovnom pratnjom. Lepo to oligarsi placaju, za svoje pare mogu da rade sta oce. Te devojke nisu prisiljene, one za to sluze. Samo napred, uzivajte.

  • Horus

    14. februar 2018 | 18:05

    Svašta! Baš su na ovu silikonušu milijarderi odlepili.

  • Kim

    14. februar 2018 | 17:58

    Sve je to za ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA