≫ 

Sestre Marija (12) i Anastasija (15) napravile oproštajni snimak, a onda skočile sa zgrade: Samoubistvo povezuju sa igricom Plavi kit (FOTO) (VIDEO)

Tokom prošle godine otkriveno 1.339 onlajn grupa koje pozivaju na samoubistvo, koje su imale više od 12.000 korisnika i preko 200.000 postova

  • 6

Dve devojčice iz Rusije, Marija od 12 i Anastasija od 15 godina, izvršile su samoubistvo skočivši sa zgrade, a policija istražuje da li je ova tragedija povezana sa igrom "Plavi kit" koja mlade poziva na samoubistvo.

PLAVI KIT se vratio i jeziviji je više nego ikad: Krvavi napad u ruskoj školi je povezan sa igricom smrti, koja ubija decu u ovih 50 koraka (VIDEO)

Nesreća se dogodila u gradu Iževsk, a tela polu sestara pronađena su u snegu ispod prozora stana u kome su živele.

Foto: vk.com

Po rečima prijatelja, obe devojčice su bile depresivne.

Strahuje se da je u poslednjih nekoliko godina stotine ruske dece oduzelo sebi život, nakon što su počeli da igraju ozloglašenu onlajn igricu "Plavi kit", koja ih kroz 50 koraka na kraju vodi u smrt.

Policija će istražiti njihove mobilne telefone i računare, kako bi utvrdili da li su i one zapravo bile žrtve iste igre.

Foto: vk.com

Samo nekoliko sekundi pre smrti, Marija je na društvenoj mreži postavila fotografiju svog momka, gde mu je uz srca i smajlije poručila "Molim te oprosti mi. Volim te puno. Znam da ćeš naći neku bolju od mene".

Anastasija se video porukom oprostila od svih, gde je rekla "Zbogom svima! Volim vas sve! Istina je. Volim vas veoma veoma mnogo!".

Pre četiri meseca načelnik Odeljenja za suzbijanje sajber kriminala ruskog ministarstva unutrašnjih poslova, upozorio je da je tokom prošle godine otkriveno 1.339 onlajn grupa koje pozivaju na samoubistvo, koje su imale više od 12.000 korisnika i preko 200.000 postova.

Plavi kit: Jeziva igrica na internetu zbog koje se samoubilo na stotine dece

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    20. februar 2018 | 17:34

    Pa neka reaguju ljudi koji rade na internetu i neka izbrisu tu igru,

  • ulaz dzabe

    20. februar 2018 | 17:03

    12 godina i vec depresivna, a od cega???

  • Mila

    20. februar 2018 | 19:35

    Roditelji su krivi koji nisu decu hriscanski vaspitali. Majka posebno koja se bavi zenskom decom. Ovo je udarac za nju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA