Ko je Trampova desna ruka koja je podnela ostavku? Kopirala je Melaniju i Ivanku, nakon svedočenja o Rusima, priznala da je govorila "bele laži" (VIDEO)

Ona je navodno svedočila čak devet sati, a pitanja su se odnosila na Trampovu kampanju i njegove navodno odnose sa Rusima

  • 6

Trampova desna ruka i bivši model Houp Hiks, koja je radila kao direktor za odnose sa javnošću, napušta Belu kuću. Ovu informaciju su preneli svi svetski mediji.

Nakon optužbi da sarađuje sa Rusima, Belu kuću napušta Trampova desna ruka: Houp Hiks odlazi sa mesta direktora komunikacija

Američki predsednik Donald Tramp je navodno kritikovao Houp Hiks zbog svedočenja koje je dala advokatima Doma obaveštajnih odbora, tokom kojeg je priznala da je u ime Trampa govorila "bele laži".

Foto: Tanjug/AP

Ovo je izbilo na površinu juče, samo nekoliko sati nakon što je Houp Hiks podnela ostavku namestu direktora za komunikacije u Beloj kući.

CNN je preneo da je Tramp navodno pitao Hiksovu "kako je mogla da bude tako glupa?", prenosi Biznis Insajder.

Ona je navodno svedočila čak devet sati, a pitanja su se odnosila na Trampovu kampanju i njegove navodno odnose sa Rusima.

Hiksova je na tankom ledu još od početka februara, kada je zapala u tešku poziciju zbog ostavke Roba Portera, još jednog zaposlenog koji se visoko kotirao u Beloj kući.

Ona je bila pod nadzorom nakon što je videlo izbio skandal oko Roba Portera, bivšeg sekretara, koji je optužen za fizičko i emotivno zlostavljanje dve svoje bivše žene.

Hiksova, koja je bila u emotivnoj vezi sa Porterom, navodno je pomogla da se napiše izjave u ime Bele kuće u kojoj se staje u njegovu odbranu što se tiče tih optužbi.

- Ono što se dogodilo juče je samo još jedan ekser u njen kovčeg - rekao je April Rajan, dopisnik Bele kuće.

Cirajući sopstvene izvore u zapadnom krilu, Rajan je rekao da je Hiksova podnela ostavku nakon incidenta zbog Portera.

Foto: Tanjug/AP

OGLASIO SE TRAMP

Nakon svih događaja Tramp je u sredu uveče objavio zvaničnu izjavu povodom situacije sa Houp. Pohvalio ju je, nazvavši je svojom desnom rukom.

- Houp je izvrsna i radila je odličan posao u poslednje tri godine. Ona je pametna i sjajna osoba. Nedostajaće mi, ali kada mi je rekla da želi da ide jer želi da se oproba u nečemu drugom u potpunosti sam je razumeo. Siguran sam da ćemo ponovo sarađivati u budućnosti - rekao je Tramp.

Houp je juče rekla da nema reči kojima bi na adekvatan način mogla da izrazi zahvalnost predsedniku Trampu.

Foto: Tanjug/AP

- Predsedniku u njegovoj administraciji želim sve najbolje, jer znam da vode našu zemlju u dobrom pravcu - rekla je ona.

Ivanka Tramp je nakon Houpine ostavke na Tviteru napisala da "Houp vole i da joj se dive svi koji je poznaju", prenosi Dejli Mejl.

- Teško mi je ali osećam ogromnu zahvalnost prema njoj i želim joj sve najbolje u daljem radu - napisala je Ivanka.

Foto: Tanjug/AP

NJENA KARIJERA I BORAVAK U BELOJ KUĆI

Houp je počela da radi za Ivankinu modnu kolekciju 2014. godine, četiri godine nakon što je diplomirala na fakultetu. Ubrzo je postala bliska sa njom pa je čak počela da se i oblači kao Trampova ćerka.

Kada je počela da radi na predsedničkoj kampanje Donalda Trampa ona je trudila da što više liči na Ivanku. Nosila je haljine svetlih bolja, štikle, a kosa joj je bila puštena.

I dok se trudila da pridobije skeptike, Ivanka je počela da nose odevne komade koji su bili dostupni većini žena u Americi. Njenim koracima je odmah pošla i Houp.

U međuvremenu, Hiksova je povučena i ne želi nikome da se zamera. Trampu se uvek obraćala sa "gospodine" ili "gospodine Tramp", prenosi Biznis Insajder.

Jedini skandal u to vreme bio je slučaj Levandovnski u maju 2016. godine. Nakon što je on otpušten iz kampanje, opisao je Houp kao povučenu i pametnu osobu, sa gotovo fotografskim pamćenjem.

Ubrzo je postala osoba od poverenje američkom predsedniku Donaldu Trampu, pa je sa posle Ivankinom modnog stila, počela da kopira Melaniju Tramp.

Svoj debi u tom stilu imala je u Tokiju na državničkoj večeri. Nosila je elegantno odelo koje kao da je izvučeno iz Melanijinog ormara.

Foto: Tanjug/AP

NJENA BLISKOST SA TRAMPOM

Toliko je bliska Trampu da se novinar Majkl Vulf odvažio da u svojoj novoj knjizi "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće" indirektno otkrije da predsednik suprugu Melaniju vara upravo sa Hiksovom.

- Siguran sam u to - rekao je Vulf u emisiji Bila Mejera na pitanje da li Donald Tramp ima ljubavnicu.

Kada ga je voditelj upitao ima li neki dokaz za to, Vulf je rekao da direktnog nema ali...

Foto: Tanjug/AP

- Nisam imao plavu haljinu - rekao je ovaj novinar aludirajući na aferu bivšeg predsednika Bila Klintona i Monike Levinski.

Nemački Bild ubeđen je da je mislio na Houp Hiks, mladu i zgodnu direktorku komunikacija.

Kako bi argumentovao navode, nemački list nabrojio je šta je sve Hiksova radila u poslednje vreme i koliko je bliska Trampu.

Foto: Tanjug/AP

- Oženjeni muškarci nisu joj problem što je pokazala aferom sa Korijem Levandovskim. Iako nema nikakvo političko iskustvo, njena karijera krenula je neverovatnom brzinom. Prvo je radila kao savetnica Ivanke Tramp, a onda i kao portparol Trampove kampanje. I sam Vulf u knjizi potvrđuje kako Houp najbolje 'čita' Trampa i kako je u kampanji najviše vremena provodila s njim. Vulf navodi i da je tokom nekog službenog puta i čistila Trampu cipele - piše Bild.

Uz sve to, zna se da Houp Hiks jedina pre Trampa gleda sve novine i prenosi mu informacije samo iz nekih kako se on ne bi uzrujao. Gde god da je, stalno ga štiti, a to često izgleda kao i da privatno radi.

Zbog toga pojedini mediji mesecima unazad tvrde kako je Melanija Tramp zapravo potpuno nebitan faktor u Beloj kući.

Foto: Tanjug/AP

- Ivanka je 'prava' Donaldova žena a Houp Hiks ćerka - piše čak i Biznis insajder.

Ko će posle Houp "čuvati" leđa Trampu, ostaje nam da vidimo.

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA