Putinovu fotografiju i govor uporedili sa Velikim Bratom Džordža Orvela: Da li i vi vidite sličnost? (FOTO)

Prema mišljenju jednog tviteraša Putin neodoljvo podseća na Orvelovog Velikog Brata

  • 9

Vladimir Putin vlada Rusijom zadnjih 18 godina, prvo kao premijer, a sad kao predsednik. Nedavno je održao veliki govor o stanju nacije, na kraju kojeg je zapretio celom Zapadu "nepobedivim" nuklearnim oružjem, koje ima neograničen domet i koji je, tvrdi Putin, savršeno otporan na sve zapadne protivraketne sisteme.

Putin pokazao "nepobedivo" novo oružje: Uputio je 7 jakih reči Zapadu i ostavio Amerikance u strahu samo zbog jednog paklenog kadra (FOTO) (VIDEO)

Putinov govor o stanju nacije pred oba doma ruskog parlamenta je poslužio kao njegov glavni (možda i jedini) predizborni nastup, a ništa nije bolje za zadobijanje simpatija ruskih glasača od poruka o snazi, dominaciji i nepobedivosti majke Rusije.

Foto: AP/Tanjug

Sličnost sa Orvelovim Velikim Bratom

Najpoznatije literarno upozorenje protiv totalitarnih režima napisao je Džordž Orvel - radi se o njegovom čuvenom distopijskom romanu "1984", po kojem je 1984. godine snimljen i istoimeni film.

Jedan je ruski tviteraš pod nadimkom "Darth Putin" nakon govora ruskog predsednika pred oba doma parlamenta uočio zanimljivu povezanost sa legendarim Orvelovim romanom, u kojem fiktivnom zemljom Okeanijom vlada nedodirljivi šef Partije poznat po imenu Veliki Brat, prenosi Index.hr.

Foto: Tanjug/AP

Iako ga niko nije video uživo, a Orvel ne daje odgovor na pitanje da li je Veliki Brat stvarna osoba ili tek personifikacija svemoćne partije koja kontroliše svaki aspekt života stanovnika Okeanije, jedan skrinšot iz filma snimljenog po romanu neodoljivo podseća na nedavni Putinov govor pred ruskim parlamentom.

Prema mišljenju ovog tviteraša, Putin neodoljvo podseća na Orvelovog Velikog Brata.

VIDEO: Demonstracija načina na koji Vladimir Putin hoda

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    5. mart 2018 | 16:36

    Ma neka je on brat i diktator i šta God ali je manje od Amerike sve što mu kaleme. Mora da im kaže kada ga šutiraju ko poslednje prase.

  • renata

    5. mart 2018 | 16:43

    Staljinov djak. Strasno sta majka rodi.

  • Da kazem

    5. mart 2018 | 16:33

    Ma mocan covjek, sta mu mozete, radi za dobrobit svoje Drzave i svog naroda, kome ne odgovara neka se zabavi sam sa sobom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA