Stoltenberg o objavi Vladimira Putina o novom nuklearnom naoružanju: Brine nas, jer NATO ne želi novi hladni rat

Stoltenberg je pozvao Rusiju da se pridržava Sporazuma o nuklearnim snagama

  • 16

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je objava ruskog predsednika Vladimira Putina o novom nuklearnom oružju "deo obnovljene ruske samouverenosti na koju Zapad već odgovara".

Putin pokazao "nepobedivo" novo oružje: Uputio je 7 jakih reči Zapadu i ostavio Amerikance u strahu samo zbog jednog paklenog kadra (FOTO) (VIDEO)

- Naravno da smo zabrinuti. Jer, NATO ne želi novi hladni rat. Ne želimo novu trku u naoružanju - rekao je Stoltenberg tokom posete Bagdadu, prenosi Rojters.

Putin je u četvrtak objavio čitav niz novog nuklearnog oružja koje je, kako je naveo, ili već spremno za upotrebu ili je u razvoju, istakavši da bi to oružje moglo da pogodi skoro svaku tačku na zemaljskoj kugli, a da ne bude presretnuto, podseća britanska agencija.

Stoltenberg je danas ocenio da je Putinov govor u skladu sa "šablonom ponašanja u kojem Rusija razvija novo oružje i koristi vojnu silu protiv susedne Ukrajine".

Foto: Tanjug/AP

- Ovaj šablon, koji vidimo proteklih godina, deo je razloga što NATO sada prilagađava i najsnažnije do sada jača svoju kolektivnu odbranu otkako je završen hladni rat - istakao je generalni sekretar Alijanse.

Kako je naveo, NATO ne oponaša Rusiju u smislu "raketa za raketu, oružje za oružje, već - odgovara".

Stoltenberg je pozvao Rusiju da se pridržava Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) za koji su SAD saopštile da ga je Putin prekršio svojom prošlonedeljnom objavom.

VIDEO: Čovek koji je pritisnuo dugme i oborio "nevidljivog"

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad 007

    6. mart 2018 | 03:45

    DOSTA SU AMERI PLJACKALI CEO SVET,SAD SU NA KOLENIMA KAO I NATO.ZIVELA RUSIJA,ZIVEO PUTIN!!!SRBIJA MIRNO SPAVAMO A ALBANCIMA I SIPTARI A JE PRPA.

  • Gagi

    6. mart 2018 | 02:02

    Ma ti ces da komandujes rusiji niste mogli koreji, a da razmestate nuklearke po evropi oko rusije to moze jer ste nato, epa nece moci, gotovo je sa tim, vraticete se tamo odakle ste, necete vi vise terorisati celu evropu,aziju afriku itd, dolazi kraj svemu tome, a sta ce te sada kada turska izadje iz natoa, kuku lele, vi ste ispusene mustikle

  • Realan

    6. mart 2018 | 02:50

    Docice dan kad ce da plate za zlocinacko i kukavicko bombardovanje srbije....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA