DOVIĐENJA, AMERIKO: Putin pozvao Ruse da predlože imena za nove nuklearne rakete, pristiglo 63.000 naziva, a ovo su najjači!

U neobičnu akciju uključili su se najverniji fanovi, koji su na Fejsbuk stranici ruskog Ministarstva odbrane predložili razne nazive

  • 54

Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je, nakon svog godišnjeg obraćanja u Saveznoj skupštini gde je rekao da je Rusija testirala čitav niz novog strateškog nuklearnog naoružanja koje protivnici još uvek nisu u stanju da presretnu, pozvao sve zainteresovane da predlože ime za najnovije "nepobedivo" oružje.

Tom prilikom spomenuo je podvodne dronove velike brzine koji imaju interkontinetalni domet, novu hipersoničnu interkontinentalnu raketu "Avangard" koja leti 20 puta brže od zvuka i "udara poput meteora", još jednu raketu ruskog naziva "Sarmat" koju na Zapadu zovu "Satana", sistem hipersoničnih raketa "Kinžal", kao i lasersko oružje.

Putin pokazao "nepobedivo" novo oružje: Uputio je 7 jakih reči Zapadu i ostavio Amerikance u strahu samo zbog jednog paklenog kadra (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

- Svi oni koji su zainteresovani za vojnu opremu, dobrodošli su da predlože ime za ovo novo oružje - rekao je Putin.

U neobičnu akciju uključili su se najverniji fanovi, koji su na Fejsbuk stranici ruskog Ministarstva odbrane predložili nazive od patriotskih "Palmira", "Slavjanska" i "Ruka Kremlja" do  ironičnih "Izaslanik mira", "Bumerang", "Daviteljka" i "Zbogom, Ameriko".

Glavna urednica informativne mreže Pro-Kremlj RT Margarita Simonian bila je jedna od prvih javnih ličnosti koja je predložila da se najnovija krstareća raketa, u čast Putina nazove "Volodja" (deminutiv od ličnog imena, prim. aut.).

Foto: Tanjug/AP

Kako je objasnila na Tviteru, oboje su Rusi, ljubazni, s humorom i sa nagoveštajem.

Dugogodišnji pomoćnik predsednika Vladislav Surkov predložio je da se projektil nazove po ubijenom proruskom gerilskom komandantu iz istočne Ukrajine.

I stranci su imali svoje sugestije, a mnogi od njih ponudili su imena koja podsećaju na britanski istraživački brod iz 2016. godine.

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo je saopštilo da je na svojoj veb stranici dobilo 63.000 predloga imena u prvih 17 sati nakon objavljivanja takmičenja.

Pogledajte video:

VIDEO: Putinova tajna oružja!

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trafalgar

    6. mart 2018 | 19:56

    Milosrdni andjeo na primer

  • akcionar

    6. mart 2018 | 20:13

    U ime bombardovane Srbije molim naseg velikog prijatelja Putina da najsnaznijoj raketi dodeli ime MILOSRDNI ANDJEO !

  • 5 NDH IGRAČA IDOLI TUĐMANOVIH NARIKAČA

    6. mart 2018 | 22:53

    IZ RUSIJE S LJUBAVLJU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA