Sneg preti da zatrpa Ameriku: Nova snežna oluja i jaki vetrovi kreću se ka obali, 36 miliona ljudi u panici, proglašeno vanredno stanje

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na oluju koja će zahvatiti predeo od Istočne Pensilvanije do većeg dela Nove Engleske od utorka uveče do četvrtka ujutru

  • 5

Usled još jednog olujnog snežnog talasa koji preti Pensilvaniji i Novoj Engleskoj, zvaničnici su zatvorili škole i gradske kancelarije, a Pensilvanija i Nju Džerzi su proglasili vanredno stanje.

Nacionalna meteorološka služba SAD izdala je upozorenje na oluju koja će zahvatiti predeo od Istočne Pensilvanije do većeg dela Nove Engleske od utorka uveče do četvrtka ujutru, prenosi AP.

>>>SAD se još nisu oporavile od snažne oluje, a novi udar ih očekuje već sutra: Struju i dalje nema 440.000 domaćinstava i preduzeća

Najavljena snežna mećava uticaće na 36 miliona ljudi, ali neće biti tako snažna kao nedavna koja je odnela devet života, a dva miliona kuća i kompanija ostavila bez struje.

Foto: Tanjug/AP

Velike snežne padavine i snažni vetrovi mogli bi da sruše drveće koje je već oslabljeno od oluje u tom području prošle nedelje i da unište dalekovode, dodatno izazivajući stres kod stanovnika koji već danima nemaju struje.

Radnici komunalnih službi iskoristili su toplije vreme i sunce u utorak da bi vratili struju hiljadama korisnika na severoistoku.

Prema navodima policije u Vernonu, jedan od stanovnika Nju Džerzija Robert Vinter (63) nema struje od petka i zapretio je da će kidnapovati jednog od zaposlenih u komunalnoj službi i da će dići centralu u vazduh. On je optužen zbog iznošenja terorističkih pretnji, navodi agencija.

Foto: Tanjug/AP

U nekim oblastima očekuje se više od 30 centimetara snega, saopštila je meteorološka služba.

Na planini Pokonos u Pensilvaniji i delovima zapadnog Masačusetsa moglo bi da napada i do 45 centimetara snega.

U zavisnosti od putanje oluje, naselja na njenom putu mogla bi da se suoče sa teškim snežnim padavinama, kišom ili sa mešavinom i jednog i drugog.

Printskrin: ventusky.com

Departmani za transport u Filadelfiji i Bostonu napunili su kamione solju i posuli je po putevima u utorak, a neke aviokompanije su izmenile raspored letenja na aerodromima koji se nalaze na putanji nadolazeće oluje, kao što su aerodromi u Njuarku u Nju Džerziju, Filadelfiji, Bostonu i aerodrom Džon F. Kenedi (JFK) u Njujorku. Otkazano je 1.900 letova.

Kompanija Amtrak takođe je otkazala neke linije vozova danas, a u Filadelfiji će regionalne linije raditi po redu vožnje predviđenom za vikend.

Kako agencija navodi, mala uteha je u tome što se, prema prognozi, ne očekuje da ova oluja izazove ogromne poplave kao ona prošle nedelje od koje se neki stanovnici Nove Engleske i Nju Džerzija još oporavljaju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA