≫ 

Čovek koji je pomogao Trampu da postane predsednik došao u Francusku da podrži Marin Le Pen i da je nauči kako da pobedi (FOTO) (VIDEO)

Benon na kongresu partije pristalicama poslao poruku da je pobeda moguća i kako do nje doći

  • 2

Bivši strateg Bele kuće Stiv Benon pružio je snažnu podršku liderki ekstremne francuske desnice Marin le Pen rekavši na kongresu njenog Nacionalnog fronta da je "istorija na našoj strani".

- Vi ste deo svetskog pokreta koji je veći od Francuske, od Italije - rekao je on okupljenim delegatima, prenosi AP.

>>>Marin Le Pen bi zbog tvita o ISIS-u mogla da završi u zatvoru: Preti joj i novčana kazna od 75.000 evra!

Takođe je pohvalio viziju političkog spektra Marin Le Pen na čijim polovima više nisu levica i desnica već nacionalisti protiv globalista.

Foto: Tanjug/AP

Marin le Pen je govoreći o Benonovom prisustvu na Kongresu rekla da je važno da se čuju ideje čoveka koji je bio "arhitekta pobede Donalda Trampa" i pisao o globalizaciji dajući snagu običnim ljudima.

Benonova poseta Lilu poslednja je stanica njegove turneje po Evropi tokom koje je posetio Italiju u jeku parlamentarnih izbora u toj zemlji prošlog vikenda.

Foto: Tanjug/AP

Stranka Nacionalni front čija liderka Marin le Pen je izgubila na prošlogodišnjim predsedničkim izborima u toj zemlji, od tada je izgubila podršku među građanima, prema anketama.

Očekuje se da Le Pen otkrije novo ime za stranku na kongresu koji će trajati i sutra, navodi "Politiko".

BENON OBJASNIO LE PEN KAKO DA POBEDI NA IZBORIMA

Francuski list "Le Mond" preneo je navode portparola stranke Sebastjana Šenua da Benon u svom današnjem obraćanju u kongresu stranke Nacionalni Front šalje poruku njenim pristalicama da "je pobeda moguća" i "kako do nje da stignu", navodi "Politiko".

Foto: Tanjug/AP

Benon koji je bio vođa izborne kampanje aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa, osmislio Trampovu zabranu za ulazak u SAD putnika iz šest većinski muslimanskih zemalja i koji podržava ideju izgradnje zida na granici sa Meksikom, trenutno se nalazi na turneji po Evropi tokom koje je posetio Italiju u jeku parlamentarnih izbora u toj zemlji prošlog vikenda.

Benon je tada naglasio da bi stvaranje koalicije između Pokreta pet zvezdica, usmerenog protiv establišmenta, i antiimigrantske nacionalističke Partije (Severna) Liga bilo "fantastično" i da bi to "preplašilo Brisel i pogodilo ga u srce".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zhika

    11. mart 2018 | 07:59

    Samo napred,puna podrška Marin Le Pen i njenoj partiji.

  • ДР

    11. mart 2018 | 07:52

    Зар Трампу нису помогли Руси!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA