Drugi napad u Beču za dva dana: Avganistanac napao obezbeđenje ispred zgrade parlamenta

Napadač nije bio naoružan i niko nije povređen u ovom napadu

  • 3

Dan nakon napada nožem na vojnika koji je obezbeđivao rezidenciju ambasadora Irana u Beču jutros se u prestonici Austrije dogodio novi napad - nešto posle osam časova je jedan državljanin Avganistana napao pripadnika obezbeđenja ispred austrijskog parlamenta.

Novi incident u Beču: Mladić (26) nožem izbo vojnika ambasade Irana, pa likvidiran

Avganistanac je pokušao da pripadnika obezbeđenja izvuče iz automobila, ali je ovaj uspeo da osujeti napad korišćenjem biber spreja.

Napadač, kako je saopšteno na konferenciji za štampu Ministarstva unutrašnjih poslova, nije bio naoružan i niko nije povređen u ovom napadu.

Jedan državljanin Austrije egipatskog porekla, koji važi za islamskog vernika, nožem je u noći između nedelje i ponedeljka, napao vojnika koji je obezbeđivao rezidenciju ambasadora Irana.

A sredinom prošle nedelje je jedan Avganistanac, koji je 2015.kao izbeglica došao u Austriju, nasumično nožem nasrnuo na prolaznike u drugom bečkom okrugu, povredivši jednu tročlanu porodicu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma nemoj

    13. mart 2018 | 10:45

    Kako nije niko povridjen kad je napadač ubijen ....slušao sam vijesti čitav dan u kamionu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA