≫ 

Previše krut, a njegovi izveštaji su predugački za slušanje: Tramp otpušta i savetnika za nacionalnu bezbednost Bele kuće

- Veoma sam blizu onoga što želim da postignem u kabinetu - napisao je Tramp nedugo nakon što je Tilersona zamenio dotadašnjim šefom CIA Majkom Pompeom.

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da smeni savetnika za nacionalnu bezbednost Bele kuće Herberta Rejmonda Mekmastera, nakon što je početkom nedelje dao otkaz državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu.

"Vašington post", pozivajući se na pet osoba upućenih u Trampove planove, "aktivno razgovara o potencijalnoj zameni za H.R. Mekmastera i sprema se dodatno uzdrma najviše krugove sopstvene administracije".

Kod Trampa pljušte ostavke i otkazi: Ko je sve otišao iz Bele kuće tokom njegove vladavine i ko bi sledeći mogao da ode? (FOTO) (VIDEO)

Prema tvrdnjama tog lista, na Trampovom spisku za smenu su i bivši ambasador SAD u UN Džon Bolton i šef Veća za nacionalbu bezbednost Kit Kelog.

Foto: Tanjug/AP

- Veoma sam blizu onoga što želim da postignem u kabinetu - napisao je Tramp nedugo nakon što je Tilersona zamenio dotadašnjim šefom CIA Majkom Pompeom.

Kako tvrdi "Post", Tramp neće naglo smeniti Mekmastera, da ga ne bi ponizio u javnosti, već polako i temeljno priprema njegovu smenu.

Navodi se da je po Trampovom mišljenju Mekmaster, general sa tri zvezdice, previše krut i izveštaji koje podnosi predugački za slušanje.

Bela kuća za sada nije reagovala na ove tvrdnje.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA