"Bogat sam, nisam ni Gandi, ni Mendela": Saudijski prestolonaslednik potrošio stotine miliona dolara na ove 3 stvari (FOTO) (VIDEO)

Nakon njegovog dolaska na vlast, ublažene su odredbe o tome šta žene smeju da nose, povećan je njihov udeo u radnoj snazi, a radi se i na izjednačavanju plata žena i muškaraca

  • 20

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman gostovao je u emisiji "60 Minutes" TV kuće CBS, a odgovorio je na niz pitanja o ulozi islama, ženskim pravima, zatvaranju saudijskih prinčeva, ali i o svom bogatstvu.

Na početku je izjavio da je svestan da je u Saudijskoj Arabiji dominantna ultrakonzervativna interpretacija islama zbog čega su ženama oduzeta ljudska prava.

Ubij to pseto, ne zaslužuje da živi: Telohranitelj saudijske princeze pretukao radnika, a ona ga naterala da joj ljubi cipele (FOTO)

- Bili smo žrtve, posebno moja generacija koja je najviše propatila - rekao je o ultrakonzervativnom talasu koji je zahvatio zemlju 1979. godine. On je prošlog leta obećao da će žene u Saudijskoj Arabiji moći da voze automobile.

- Žene su apsolutno ravnopravne muškarcima. Svi smo ljudska bića i između nas nema nikakve razlike - rekao je.

Nakon njegovog dolaska na vlast ublažene su odredbe o tome šta žene smeju da nose, povećan je njihov udeo u radnoj snazi, a radi se i na izjednačavanju plata žena i muškaraca.

Foto: Tanjug/AP

Kad je reč o kućnom pritvoru za više od 80 saudijskih prinčeva, biznismena i bivših ministara u vladi, koje je zatvorio u hotelu Ric-Carlton u Rijadu, rekao je da je to morao da uradi.

- To što radimo u Saudijskoj Arabiji jako je važno i potrebno, sve smo učinili u skladu sa zakonima - rekao je, prenosi index.hr.

Zamera mu se i trošenje enormnih svota novca, dok javno govori o fiskalnoj odgovornosti i novim porezima. U medijima su se pojavile informacije da je kupio jahtu za 500 miliona dolara, francuski dvorac za više od 300 miliona dolara i sliku za 450 miliona dolara.

- Što se tiče mojih privatnih troškova - bogat sam, nisam siromašan. Nisam ni Gandi ni Mendela - zaključio je on.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. mart 2018 | 22:36

    Pada mi na pamet film ,,majstorska radionica,,kad je gastarbajter Marko Nikolic se hvalio Zoranu Radmilovicu ZIVOTI kako on ima firme,zgrade,auta,ma nema sta nema,a onda majstor ZIVOTA izvadi sliku i pokaze svu svoju decu koliko ih ima i kaze to je moje bogastvo,ovaj zacuta jer je shvatio sta je vrednost kad ima za tebe sta i da ostane

  • ko

    22. mart 2018 | 23:28

    Francuski dvorac 300 a slika 450 miliona pa ovaj kao da je mona lizu kupio

  • BOZA ZEMUNAC

    22. mart 2018 | 23:06

    Bogu hvala da nisam kao on i Bogu hvala što nemam toliko para i bogatstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA