Marin le Pen uputila oštru poruku EU: Pokrenuli ste pravi Hladni rat sa Rusijom

Velika Britanija je zbog tog napada proterala 23 ruskih diplomata, na šta je Rusija uzvratila kontramerom proterujući isto toliko britanskih diplomata

  • 3

Evropska unija pokrenula je pravi Hladni rat sa Rusijom, izjavila je danas liderka francuske desničarske partije Marin le Pen i poseban naglasak stavila na trovanje bivšeg kontrašpijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Čovek koji je pomogao Trampu da postane predsednik došao u Francusku da podrži Marin Le Pen i da je nauči kako da pobedi (FOTO) (VIDEO)

- Verujem da aktuelni događaji mogu da imaju daleko veće implikacije. To je strategija izgradnje zida koji odvaja Rusiju i Evropsku uniju. Znam iz ličnog iskustva rada u Evropskom parlamentu da EU sprovodi pravi Hladni rat protiv Rusije - rekla je Le Pen, prenosi Tas s.

Kako su agencije ranije izvestile, države Evropske unije podržale su Veliku Britaniju u njenoj optužbi na Račun Rusije za trovanje Skripalja nervnim agensom i bile su koordinisane po pitanju odgovora na taj slučaj.

Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija je zbog tog napada proterala 23 ruskih diplomata, na šta je Rusija uzvratila kontramerom proterujući isto toliko britanskih diplomata.

Kako je Tas s prethodno preneo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da "Rusija apsolutno i nedvosmisleno" nije povezana sa slučajem Skripalj kao i da nije dobila informacije o incidentu od Velike Britanije i ne zna koje podatke London navodi kada sa evropskim kolegama diskutuje o toj temi, dodao je.

Foto: Tanjug/AP

Skripalj i njegova ćerka Julija 4. marta su pronađeni u nesvesnom stanju na klupi u Solzberiju, nakon čega su hospitalizovani i nalaze se u teškom stanju.

Britanske vlasti optuju Rusiju za trovanje Skripalja i njegove ćerke nervnim agensom, što Moskva izričito negira.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    23. mart 2018 | 15:34

    Britanci nisu svesni kakve posledice mogu da izazovu njihovim stavovima.

  • Dengova deca

    23. mart 2018 | 18:58

    Očigledno da su Englezi spremili Putinu Gadafijev štap.Očigledno da su i Rusi spremili njima istom merom.

  • Srdjan

    24. mart 2018 | 14:03

    Pa.zar nikome.nije.jasno da.amwrika.diriguje britanijom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA