≫ 

U raketnim napadima na vazdušnu bazu u Siriji 14 mrtvih: Izraelski borbeni avioni gađali aerodrom u Homsu

Napad na bazu u provinciji Homs izveden je nakon navodnog napada hemijskim oružjem u subotu na grad Dumu u istočnoj Guti, koji kontrolišu pobunjenici

  • 11

U napadu na vazduhoplovnu bazu sirijskog Ratnog vazduhoplovstva, T4, u sirijskoj provinciji Homs poginulo je 14 osoba, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Danas hitan sastanak Saveta bezbednosti UN zbog hemijskog napada u Siriji

Da li su ovi užasavajući prizori dovoljni da svet konačno shvati kakva je situacija u Siriji? (FOTO) (VIDEO)

Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su dva izraelska borbena aviona F-15 napali su Sirijsku T-4 vazdušnu bazu u provinciji Homs.

Avioni su ispalili osam projektila. Oni nisu ušli u vazdušni prostor Sirije već su napad izvršili preko teritorije Libana.

Prema rečima direktora tog posmatračkog tela Ramija Abdurahmana, većina poginulih u napadu na vazduhoplovnu bazu bili su Iranci ili pripadnici grupa koje podržava Iran, prenosi AP.

Nešto ranije se pojavila vest da u pitanju "vrlo verovatno američka agresija", međutim, američki zvaničnici su saopštili da SAD nisu izvršile nikakve vazdušne udare na Siriju.

Napad na bazu u provinciji Homs izveden je nakon navodnog napada hemijskim oružjem u subotu na grad Dumu u istočnoj Guti, koji kontrolišu pobunjenici, navodi AP. U tom napadu poginulo je najmanje 40 osoba.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    9. april 2018 | 10:42

    Јел имају Јевреји макар неки изговор што су напали Сиријце то јест зашто бране терористе? Окупирали су Палестинску територију и делове суседних држава а у Сирији подржавају терористе. Израел је требало створити на територији фашистичке Немачке, они направили ХОЛОКАУСТ.

  • Gidri

    9. april 2018 | 09:00

    Evo opet Amera da zakuvaju corbu. Cuj napad Sirijacahemijskim oruzjem. Pa ko je ovde lud. Asad vrlo dobro zna da i ako tako nesto uradi Ameri ce odmah skociti. Kakva farsa. Jeftine namestaljke, kao i kada su nas bombardovali. Kakve ljige od tzv. demokrstskih drzava.

  • Rambo

    9. april 2018 | 09:43

    Zasto Sirija ne koristi S-300 da se odbrani i srusi sve nepozvane goste koji ugrozavaju njen suverenitet?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA