≫ 

Vremenska kataklizma u SAD: Požari i ledena kiša paralisali nekoliko država, nema struje, u toku evakuacija (FOTO) (VIDEO)

Protiv trećeg šumskog požara na severozapadu Oklahome bori se više od 500 vatrogasaca, avioni kanaderi i helikopteri, i u njemu je do sada izgorelo 970 kvadratnih kilometara zemljišta

  • 18

I dok u Mičigenu ledena kiša i nevreme zadaju probleme stanovništvu, ostavljajući oko 160.000 objekata bez struje, u američkom gradiću Marta, na oko 200 kilometara od Oklahoma Sitija, naređena je evakuacija stanovništva zbog šumskog požara koji bukti u tom području, prenosi AP.

Navodi se da za sada nema izveštaja o povređenima ili šteti.

>>>Gorela Trampova kula: Kuljao dim na Menhetnu, poginuo muškarac (FOTO) (VIDEO)

AP navodi da su vlasti države Oklahoma saopštile da se još jedan šumski požar, koji je izbio u Teksasu, u petak proširio na ovu saveznu državu i on i dalje gori.

Vatrogasci iz Teksasa i Oklahome nastoje da obuzdaju vatru koja je do sada progutala 110 kvadratnih kilometara zemljišta.

Protiv trećeg šumskog požara na severozapadu Oklahome bori se više od 500 vatrogasaca, avioni kanaderi i helikopteri, i u njemu je do sada izgorelo 970 kvadratnih kilometara zemljišta.

ZBOG NEVREMENA 160.000 OBJEKATA U MIČIGENU BEZ STRUJE

Skoro 160.000 stambenih i poslovnih zgrada širom Mičigena ostalo je danas bez struje zbog ledene kiše i nevremena koje je oštetilo dalekovode.

AP navodi da je bez struje oko 33.000 privatnih i 125.000 pravnih lica potrošača električne energije u Mičigenu.

U većem delu ove američke savezne države na snazi je upozorenje na oluju.

Oluja je u nekoliko saveznih država odnela četiri života i izazvala pometnju u vazdušnom i drumskom saobraćaju - Foto: Tanjug/AP

Meteorolog iz Nacionalne meteorološke službe Brajan Mid rekao je da se zbog ledene kše južno od Grand Rapidsa formirao led debljine šest milimetara.

Središnji deo Sjedinjenih Država zahvatilo je snažno nevreme koje je donelo sneg, kišu i grad uz pojačani vetar.

Oluja je u nekoliko saveznih država odnela četiri života i izazvala pometnju u vazdušnom i drumskom saobraćaju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA