Imate nedelju dana za promene... Ministar oštro udario na Fejsbuk, Gugl, Tviter i Snepčet

Prošle godine Hant je kritikovao Fejsbuk zbog objavljivanja verzije te aplikacije za decu i poručio toj kompaniji da "se drži podalje" od njegove dece

  • 0

Ako kompanije društvenih mreža ne učine više da zaštite decu, britanska vlada će izneti nove zakone koji se odnose na njih.

U oštrom pismu upućenom Fejsbuku, Guglu, Snepčetu, Tviteru i drugim kompanijama društvenih mreža, Džeremi Hant je poručio da su neuspeh da spreče da deca koriste društvene mreže i izlaganje dece "opasnim emocionalnim posledicama" njihovog korišćenja - "neprihvatljivi i neodgovorni", prenosi AP.

Mark Zakerberg na saslušanju: I moji podaci su prodati! (FOTO)

Ministar zdravlja Ujedinjenog Kraljevstva je naglasio da je posebno zabrinut zbog nedostataka u merama predostrožnosti kojima se potvrđuje uzrast korisnika, dodajući da na hiljade njih krše pravilo starosne granice.

Džeremi Hant Foto: wikipedia/Ted Eytan

On je postavio rok od nedelju dana kompanijama da osmisle korake koje će preduzeti kako bi zaustavile korišćenje tih aplikacija kršenjem starosne granice, sprečili sajbernasilje, i promovisali ograničeno vreme za gledanje u ekran.

Prošle godine Hant je kritikovao Fejsbuk zbog objavljivanja verzije te aplikacije za decu i poručio toj kompaniji da "se drži podalje" od njegove dece.

VIDEO: Zakerberg se izvinio celom svetu

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA