Oboleo je nakon dodira sa osiromašenim uranijumom na Kosovu: Preminuo podoficir italijanskih karabinjera

Lupino, pored opake bolesti, borio se i protiv Ministarstva odbrane koje nije želelo da prepozna direktnu vezu između njegove bolesti i operacija izvršenih dok je bio u misiji u Bosni i na Kosovu, kada je došao u direktan kontakt sa osiromašenim uranijumom

  • 5

Italijan Gaetano Lupino, podoficir italijanskih karabinjera u međunarodnim snagama na Kosovu, preminuo je u Savoni. On je 2004. godine oboleo od raka u kontaktu sa osiromašenim uranijumom tokom misije u inostranstvu.

Lupino, pored opake bolesti, borio se i protiv Ministarstva odbrane koje nije želelo da prepozna direktnu vezu između njegove bolesti i operacija izvršenih dok je bio u misiji u Bosni i na Kosovu, kada je došao u direktan kontakt sa osiromašenim uranijumom, prenosi italijanska štampa.

Dijabolik se uspešno skriva 25 godina, naslednik je "bosa nad bosovima": Policija i dalje juri najopasnijeg italijanskog mafijaša (FOTO) (VIDEO)

U januaru 2014. godine Apelacioni sud Đenove potvrdio je odluku suda u Savoni, koji je karabinjeru isplatio odštetu od preko 100.000 evra.

Podoficir italijanskih karabinjera iz Savone od septembra 2003. do aprila 2004. bio je u misiji u Bosni i na Kosovu sa MSU (Multinacionalnom specijalizovanom jedinicom), policijskim snagama u cilju suzbijanja organizovanog kriminala i terorizma.

Po povratku kući, bio je podvrgnut medicinskim pregledima, a u decembru 2008. dijagnostikovan mu je rak kože.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. april 2018 | 17:32

    Ucinili uslugu Albancima sad imaju najbolji natalitet a za desetak godina ce imati najveci mortalitet,ni neznaju sta ih ceka.

  • DARKO 100%

    24. april 2018 | 17:38

    Od onog sto je obolio podoficir italijanski od toga oboljeva i Srpski narod !nikad nije bilo toliko obolelih kao sto je slucaj posle bombardovanja sve do danas!

  • Srle

    24. april 2018 | 17:03

    Pitati onu Milic sta misli o ovome?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA