Trampov savetnik hladno reagovao na izjavu Kim Džong Una da će se odreći nuklearnog oružja

Severnokorejski propagandni udžbenik je beskrajno bogat izvor, ironično je prokomentarisao Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džon Bolton

  • 2

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džon Bolton hladno je reagovao na navode da je severnokorejski lider Kim Džong-un spreman da se odrekne nuklearnog oružja, ako se SAD posvete formalnom okončanju Korejskog rata i obećaju da neće napasti Pjongjang.

Kim odlučio, vraća originalno vreme: Pjongjang pomera kazaljke 30 minuta unapred zbog Seula (VIDEO)

Južnokorejski zvaničnici preneli su da je Kim to rekao na sastanku u Južnoj Koreji u petak.

Bolton je, gostujući na televiziji Si-Bi-Es, na pitanje da li će SAD dati takvo obećanje, rekao - to smo već čuli ranije. Severnokorejski propagandni udžbenik je beskrajno bogat izvor - prenosi AP.

On je naglasio da SAD žele da vide dokaz, a ne samo retoriku.

Zvaničnici iz Seula, koji su posredovali između Pjongjanga i Vašingtona kako bi se organizovali razgovori između Kima i Donalda Trampa u maju ili junu, kažu da je Kim pokazao iskrenu zainteresovanost za odustajanje od nuklearnog oružja.

Korejsko poluostrvo formalno je i dalje u stanju rata, jer Korejski rat koji je trajao od 1950. do 1953. godine završen primirjem, ali ne i potpisivanjem mirovnog sporazuma.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    30. april 2018 | 08:14

    NAJGORI SU OVI RATNICI KAD IH IZVUCES IZ NAFTALINA SA JEDNOM IPO NOGOM U GROBU PA IH BOLI UVO ZA SVET VEC BI CITAV SVET DA POVUKU SA SOBOM U GROB!!

  • Тодорић

    30. april 2018 | 08:52

    Америка хоће да једина у свету има нуклеарно оружје,којим ће плашити Ресто света.Патологија самопрозваних редара.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA