≫ 

Zbogom Evropo: Kontroverzna naslovna strana "Špigla", u fokusu Tramp i njegova politika prema ostatku sveta (FOTO)

Na naslovnoj strani Špigla je crtež sa srednjim prstom na kojem je lik koji podseća na američkog predsednika Donalda Trampa

  • 0

Na naslovnoj strani novog izdanja nemačkog magazina Špigl nalazi se crtež sa srednjim prstom na kojem je lik koji podseća na američkog predsednika Donalda Trampa uz naslov "Zbogom Evropo".

Iranci izašli na ulice, besni zbog Trampa, odzvanjalo "smrt Americi": Protest zbog povlačenja SAD iz nuklearnog sporazuma (FOTO)

Unutrašnjost "Špigla" je u skladu sa naslovnom stranom, a naslov uredničkog članka je "Vreme je da se Evropa pridruži otporu". Naslovnu stranicu je uradila umetnica Edel Rodrigez.

USPEŠAN SAMO U RAZARANJU

U članku se navodi da je Tramp "uspešan samo u razaranju", ukazujući na njegovu objavu o povlačenju iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i Sporazuma za borbu protiv klimatskih promena. Pametni otpor je neophodan, koliko god tužno i apsurdno to zvučalo: Otpor Americi.

Današnja naslovna strana Špigla, Foto: Twitter/DER SPIEGEL

"Samoobjašnjavajuća" naslovna strana "Špigla" objavljena je samo dan nakon što je nemački kancelar Angela Merkel izjavila da Evropa više ne može da računa na SAD i da mora stvari uzeti u svoje ruke.

ZAPRETIO POOŠTRAVANJEM SANKCIJA

Američki predsednik Donald Tramp je 8. maja izjavio da se SAD povlače iz Sveobuhvatnog plana akcije (JCPOA) prema kojem Teheran treba da održi mirnodopski nuklearni program u zamenu za ublažavanje sankcija. Tramp je zapretio ponovnim uvođenjem i pooštravanjem sankcija.

Lideri Britanije, Francuske i Nemačke zatražili su od svih potpisnika JCPOA da se pridržavaju obaveza. Iranski predsednik Hasan Rohani obećao je da će nastaviti da poštuje uslove sporazuma.

VIDEO: Porno glumica Stormi Danijels: Spavala sam sa Donaldom Trampom

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA