Doktora ozloglašene sekte, čiji je član bila unuka srpske princeze, zovu Mengele: Izvodio je jezive eksperimente na ljudima (FOTO) (VIDEO)

Pojedini mediji su ovog doktora već nazvali i "doktor Mengele", aludirajući na ozloglašenog nacističkog doktora koji je takođe izvodio ekperimente na ljudima

  • 2

Lekar Brendon Porter koji je radio za opasni kult NXIVM je sada optužen da je sprovodio nelegalne ekperimente na ljudima, prenosi Njujork Post.

Ova vest je sada odjeknula kao bomba, nakon što je ministarstvo zdravlja odbilo da reaguje na žalbe bivše članice kulta koja je tvrdila da ju ju doktor prisilio da gleda uznemirujuće snimke silovanja i kaspljanja tela zbog studije koju je izvodio.

Pojedini mediji su ovog doktora već nazvali i "doktor Mengele", aludirajući na ozloglašenog nacističkog doktora koji je takođe izvodio ekperimente na ljudima.

Unuka princeze Jelisavete uslikana na ulici: Pogledajte kako izgleda nakon što je bila u sekti seksualnog manijaka

NIKO ISPRVA NIJE REAGOVAO NA OPTUŽBE

Dženifer Kobelt je bivša članica ovog ozloglašenog kulta, čiji su lideri sada optuženi za ispiranje mozda i ucenjivanje žena da postanu seks robinje. Ona je izjavila u avgustu 2017. godine da je Porter svoju studio sproveo nad čak 100 ljudi.

- Nastavio je da snima moju reakciju najmanje 10 minuta dok sam sedela tamo - rekla je Kolbet, kanadska glumica, u svojoj prijavi.

Dodala je da je Porter počeo da joj pokazuje nasilne slike bez ikakvog upozorenja.

- On me je izneverio, ne samo kao prijatelj, već i kao lekar kome sam poverila da brine o mom zdravlju dok sam boravila u Njujorku - rekla je ona u svojoj pritužbi, piše Njujork Post.

U dopisu od 6. septembra 2017. godine, koji je upitila Kancelarija za profesionalno medicinsko ponašanje, navodi da neće istraživati Portera, jer ono što je rečeno protiv njega ne spada u medicinsku nepravilnost.

Međutim, sada su optužili Portera da je moralno nepodoban da bude lekar zbog grube nemarnosti i nesposobnosti.

Optužen je da je ljudima prikazivao snimke brutalnih ubistava i kasapljenja četiri žene mačetom. Tu su i snimci na kojima se vidi kako čoveka afričkog prorekla zlostavlja nacista, snimak na kojem čovek jede porciju sopstvenog mesa kao i grupno silovanje.

Doktor je sada optužen i zbog kršenja državnog zakona o sprovođenju studija o opsesivno kompulsivnim poremećajima, Touretovom sindromu i nadgledanju moždanih talasa onih ljudi koji su bili članovi NXIVM programa.

Država ga je optužila i zbog toga što nije vlastima prijavio da su mnogi učesnici programa, uključujući i decu postali bolesni 2016. godine. Zarazili su se veoma zaraznom bolešću i pokazivali su simptome gripa, povraćanje i dijareju.

Saslušanje je zakazano za 27 juni. Doktor bi nakon toga mogao da izgubi licencu za rad.

Porter je kao internista dao otkaz u bolnici Sveti Petar u Albaniju u Njujorku prošle jeseni i navodno je napustio grad. Lekarsku diplomu je dobio na Univerzitetu u Ajovi, dok je lekarku licencu dobio 2009. godine.

Doktor kulta Brendon Porter Foto: Facebook

INDIJA OKSENBERG

Ovoj ozloglašenoj sekti pripadala i unika princeze Jelisavete Karađorđević, Indija Oksenberg (26). Njena majka, glumica Katarina Oksenberg, učinila je sve da svoju ćerku izvuče iz ovog kulta i u javnosti je otvoreno govorila protiv ove grupe.

Indija bila oduševljena Ranijerovom sektom i na njegova grupna predavanja odvajala je svu ušteđevinu, a onda je njena majka shvatila da se njena ćerka čudno ponaša i da se sve više udaljava od nje.

- Indija je bila u lošoj situaciji. Jednom prilikom mi je kazala kako neće jesti tri dana kako bi ispravila svoje loše ponašanje. Želim samo da spasem svoju ćerku - ispričala je Katarina Oksenberg i dodala da je ćerku pozvala na rođendan i tada shvatila da je u životnoj opasnosti.

Zaprepašćena majka tada je zamolila ćerku da napusti sektu, ona je odbila i tada prekinula svaki kontakt s njom. Nakon hapšenje vođe sekte, mediji su pisali da je Indija nestala. Čitava porodica se uključila u potragu za njom, a pronašli su je krajem aprila. Danas su svi svetski mediji objavili njene prve fotografije nakon hapšenja vođe.

Paparaco fotografije koje su napravile strane medijske kuće pokazuju da se dvadesetšestogodišnja devojka zaposlila u jednom vegetarijanskom restoranu u Bruklinu.

Indija Oksenberg je bila članica ovog kulta Foto: Profimedia/Mega Agency

SEKTA NXIVM

Ova sekta je osnovana 1998. godine u Njujorku i smeštena je u okrugu Albani. Osnivač je Kit Rejnijer. Bivši članovi su ga prozvali kultom, iako je to prema zvaničnim podacima "samo uspešan program za podučavanje".

Ovaj kult sebe definiše pre kao organizaciju koja ljudima olakšava lični i profesionali razvoj. Tokom obuke, studenti se obraćaju osnivaču kao "Savršenom" sa velikim poštovanjem.

"Dejli mejl" piše da Nekseum nema sledbenike, već robove, koji su primorani da dnevno u organizam unose svega 500-800 kalorija dnevno, i to kako bi fizički dostigli "idealnu figuru" koju zahteva vođa kulta, pomenuti Rejnijer.

Godine 2017. Njujork Tajms je objavio da ova sekta ženske članice zove "robinjama". Svaka od njih navodno ima inicijale osnivača kulta na svom telu, a morale su i da se fotografišu gole.

Prema navodima stranih medija, ceremonija žigosanja izgleda jezivo i zastrašujuće. Tokom inicijacije sedne se na masažni sto, a onda sledi užasna rečenica pre samog čina žigosanja: "Gospodaru, molim te stavi žig na mene, biće mi čast".

Vođa kulta Kit Rejnijer je uhapšen u Meksiku Foto ilustracija: Pixabay, Facebook, Youtube printskin:Keith Raniere Conversations

Takođe kruže priče da sve članice kulta moraju da imaju seks sa osnivačem te sekte Rejnijerom. U javnost su izašle i brojne priče o smrtnim slučajevima. Iako nikada nije bilo dokaza, više članova je navodno izvršilo samoubistva pod uticajem kulta, ili zbog nemogućnosti da iz njega izađu.

Krajem marta ove godine stigla je vest da je vođa sekte Kit Rejnijer uhapšen u Meksiku gde se i krio.

Akciju hapšenja sproveli su policija Meksika i agenti FBI, a Ranijer je optužen za trgovinu ljudima i podvođenje žena, koje je terao na seks, a potom im tela žigosao svojim inicijalima. Američki mediji prenose da mu neće biti ponuđeno pravo na kauciju.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    12. maj 2018 | 22:41

    Strasno sta nekima bude privlacno te dozvole da ih iskoriste.Sve im je zanimljivije nego da slede Hrista,da zive moralno i cestito.

  • Bole

    13. maj 2018 | 00:01

    Jel to taj američki san? Drago mi je što živim u Srbiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA