≫ 

Doktorka gledala kako se bebi odvaja glava od vrata tokom porođaja i ostaje u materici: Užasavajuća smrt tek rođenog deteta (FOTO)

Slomila se u suzama dok se prisećala kako je morala da ukloni bebinu glavu iz maternice

  • 2

Ginekologu, doktorki Vašnavi Laksman iz Velike Britanije sudi se u Mančesteru zbog smrti bebe koju je umesto carskim rezom porodila prirodnim putem dok je bila okrenuta naopako, prilikom čega joj je otkinuta glava.

Njena kolegenica, doktorka Jesvantini Bušan u petak 11. maja je pred sudom otkrila kako je videla kako se bebin vrat isteže pre nego što je glava ostala u maternici majke.

Opisala je kako je došla u porodilište bolnice kada je doktorka Laksman već krenula s porođajem uprkos tome što je majka bila otvorena samo dva do tri centimetra. Tvrdi kako je doktorku mahnito upozoravala, barem tri do četiri puta, da bude pažljiva. Kazala je i kako je "katastrofa" koja se dogodila od tog dana proganja.

LEKARI OTKINULI BEBI GLAVU I OSTAVILI JE U MAJČINOJ UTROBI: Stravična smrt žene i njenog deteta na porođaju!

Slomila se u suzama dok se prisećala kako je morala da ukloni bebinu glavu iz maternice.

- To je najgore iskustvo koje neko može da doživi i od tad me proganja - zaključila je doktorka Bušan.

Bebina glava ostala je u materici Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

Na prvom saslušanju u četvrtak 10. maja otkriveno je kako se ova velika tragedija dogodila 2014. godine. Mladoj ženi koja je prvi put trebalo da postane majka dok je rađala u škotskoj bolnici "Najnvels", Laksman je rekla da gura dok je ona bebu vukla za noge.

To je za posledicu imalo da su se noge, ruke i torzo deteta odvojili, a glava je ostala unutar majčine maternice nakon čega je pacijentkinja morala ići na carski rez kako bi uklonili glavu. Glava je potom zašivena na telo kako bi se majka dostojno mogla oprostiti od preminulog deteta.

Doktorka Bušan je rekla kako nije znala ništa o pacijentkinji.

- Ušetala sam u salu bez da me iko zvao jer sam bila zabrinuta za nju. Ali zatekla sam veliku katastrofu i nisam samo mogla da produžim dalje. Instinkt mi je govorio da pomognem, ali došla sam kad stvar više nije mogla da se popravi. Laksman je bila uzrujana. Rekla je da bi volela da je krenula s carskim i da joj je jako žao što me uvukla u ovo - ispričala je.

Na sudu je dan ranije svedočila mlada majka koja je kazala kako je bila uverena da će odmah ići na carski jer je beba bila okrenuta naopako.

- Lekari su gurali ruke u mene, gurali mi trbuh i vukli - kazala je žena. Rekla je i da joj se doktorka Laksman izvinula nakon što joj je rekla da je njen sin mrtav, ali kako nije znala šta se točno dogodilo. Rekla joj je "u redu je, takve stvari se događaju".

- Otišla je, a ja sam počela da vrištim kada sam saznala pravu istinu. Samo sam plakala. Bila sam uznemirena zbog težine povreda. Nikad neću reći da je mrtav rođen. Nije mrtav rođen, njemu je odrubljena glava. Ne opraštam vam - ponavljala je mlada žena u sudnici dok je doktorka zurila u pod, piše britanski "San".

Suđenje se nastavlja.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA