Albanka pobegla u Ameriku, jer su domaći kriminalci hteli da bude prostitutka: Majka troje dece deportovana iz SAD nakon 18 godina (FOTO)

Cile je prvi put zatražila azil 2000. godine kazavši kako je opasni kriminalci u Albaniji žele oteti i pretvoriti u prostitutku

  • 3

Udata majka troje dece rođene u Americi, bez kriminalnog dosijea, deportovana je u sredu u Albaniju, a njen suprug tvrdi da nisu imali prilike ni da se oproste.

Cile Precetaj (46) uhapšena je nedavno tokom nedavnog redovne mesečne posete Državnoj agenciji za imigraciju i carinu (ICE) u Detroitu.

- Deca su shrvana, ne prestaju da plaču. Potpuno su traumatizirana - kazao je Pete Gojcaj za Detroit Free Press u četvrtak i dodao kako je saznao da mu je supruga deportovana tek kad mu je javila iz Nemačke u 4 ujutro kazavši mu da je na putu za Albaniju u pratnji dvojice ICE agenta.

Albanka prevarila Britance: Dobila je besplatno transplantaciju bubrega koja košta 83.000 evra uz pomoć lažne lične karte (FOTO)

Kalid Vols iz Agencije za imigraciju pak tvrdi da je porodica obaveštena da je Cile Precetaj na redu za deportaciju, piše Jutranji.

Cile sa suprugom i decom Foto: Facebook

- Obavešteni su nekoliko dana ranije i predali su njen prtljag i lične stvari Kancelariji - kazao je Vols i dodao kako je u junu 2005. sud naredio da se Precetaj kao ilegalna državljanka Albanije izbaci iz zemlje. Ona se na tu odluku žalila Odboru za imigraciju i Žalbenom sudu.

- Više od deset godina, od 2007. do 2018. ICE joj je dozvoljavao da ostane u zemlji bez pritvora sve dok nisu iscrpljene sve legalne opcije da bude na slobodi. 26. aprila ponovno je uložila žalbu na sudu pri čemu je navela da ne ugrožava nacionalnu i javnu bezbednost, kao ni bezbednost granica, ali ICE više ne klasifikuje kategorije stranaca. Svi koji krše imigracijska pravila mogu biti uhapšeni, pritvoreni i izbačeni iz SAD-a - kazao je Vols.

Inače, Pete je jugoslovenski imigrant koji u SAD-u živi već 30 godina i vlasnik je restorana. Njihova djeca imaju 8, 10 i 16 godina.

Očajna Albanka nada se da će se stvari uskoro srediti Foto: Facebook

Cile je prvi put zatražila azil 2000. godine kazavši kako je opasni kriminalci u Albaniji žele oteti i pretvoriti u prostitutku.

- Želim da se ljudi mole za nas - kazala je u intervjuu kojeg je dala putem telefona za Free Press pre nego što je deportovana.

- Nisam nikad počinili zločin, u ovu zemlju smo došli u potrazi za boljim životom i boljim obrazovanjem za našu decu - kazala je i dodala kako se nada da će se situacija razrešiti.

VIDEO: Ovako Albanke vode vesti na TV-u

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lea

    18. maj 2018 | 13:35

    Koji kretenizam. Odvojiti majku od dece i zenu od muza. Sad oni mogu ostati a ona ne. Kakav je to zakon? Samo u Americi.

  • Nn

    18. maj 2018 | 13:56

    Izgleda da su prostitutke i marihuana jedini albanski izvozni proizvod .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA