Tih, čudan momak koji je svaki dan nosio mantil: Ovo je osumnjičeni za masakr u Teksasu (FOTO)

Dimitrios Pagurtis (17) je igrao za školski ragbi tim, a bio je i član plesne trupe pri lokalnoj grčkoj pravoslavnoj crkvi

  • 3

Osumnjičeni za krvoproliće u srednjoj školi u američkoj državi Teksas u petak ujutru je identifikovan kao Dimitrios Pagurtis (17), prenose izvori iz policije za CBS News. U školi, južno od Hjustona, je ubijeno između 8 i 10 ljudi, navode zvaničnici.

Pucnjava u školi u Americi: Napadač upucan, učenik ranjen (FOTO)

Svaki dan nosio mantil, Foto: Facebook/Dimitrio Pagourtzis

EKSPRES LONCI I "CEVI BOMBE"

Šef policije Volter Braun je naveo da su eksplozivne naprave pronađene u školi i u blizini škole. Nadležni su otkrili ekspres lonce i bombe spakovane u cevi oko škole, rekao je jedan policajac za CBS News. Iz federalne policije navedeno je da je još u toku potraga za eksplozivom. Pripadnici nekoliko agencija tragaju za pokretnim domom u kom je tinejdžer živeo, kako pokazuju zvanični podaci, na manje od 5 kilometara od škole.

CBS navodi da je u pucnjavi povređen i školski policajac. Još jedan policajac je povređen, ali ne tokom pucnjave. Kako je ranije rekao Ed Gonzales, lokalni šerif, osumnjičeni mladić je uhvaćen, ali nije otkrio njegov identitet, a u pritvoru je još jedna osoba. Za oboje se veruje da su učenici škole.

Foto: Facebook/Dimitrio Pagourtzis

Pagurtis je igrao za školski ragbi tim, a bio je i član plesne trupe pri lokalnoj grčkoj pravoslavnoj crkvi. Njegovi nalozi na društvenim mrežama prepuni su fotografija oružja. Nedavno je objavio sliku na kojoj nosi majicu sa natpisom "Rođen da ubija", a objavio je i sliku u dugačkoj zelenoj jakni sa nacističkim obeležjima, izveštava KHOU.

NISKI MLADIĆ U MANTILU SA RANCEM NA LEĐIMA

Učenik Dejmon Rabon rekao je za CBSN da je bio udaljen jednu učionicu od one gde se napad desio. Rabon je naveo da je nastavnica izašla u hodnik da vidi šta se dešava i da je napadača kasnije opisala kao niskog mladića u crnom mantilu sa rancem na leđima i naoružanog skraćenom sačmarom.

Rabon nije imenovao napadača, ali je naveo da veruje da je u pitanju bivši učenik, brucoš ili junior. Opisao ga je kao tihog i čudnog momka koji se isticao jer je svaki dan nosio mantil. Komšije osumnjičenog navele su da je momak živeo s porodicom, ali se nisu družili ni sa kim.

VIDEO: Upucan muškarac ispred zgrade suda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA