Od početka godine u Americi nastradalo više đaka nego vojnika u misijama širom sveta: Statistika koja objašnjava veliki problem SAD (VIDEO)

U periodu od 2000. do 2017. godine, do 18. maja ubijeno je 36 osoba u školskim pucnjavama, a to je samo za nijansu više od broja žrtava koliko ih ima samo ove godine

  • 0

Poslednja pucnjava u srednjoj školi u Teksasu koja se dogodila u petak, donela je crnu statstku. Od početka godine, nastradalo je više đaka u školama nego vojnika koji se nalaze u različitim misijama.

Poslednji podaci pokazuju da je u pucnjavi u Santa Feu nastradalo 10 osoba. Ako taj broj uporedimo za podacima Ministarstva odbrane, čak i ukoliko izuzmemo žrtve koje nisu đaci, statistika je i dalje poražavajuća, jer je više nastradale dece nego vojnika.

>>> 2017. godina je bila krvava za Ameriku: Ubijeno je oko 15.000 ljudi, dogodila se najsmrtonosnija pucnjava, a problem je isti

U pucnjavi 18. maja u Santa Feu, nastradalo je 10 osoba - Printskrin: YouTube/Univision Noticias

Veliki udeo u tome doprinela je pucnjava u srednjoj školi u Parklandu koja se dogodila 14. februara.

Prošle godine, situacija je bila bitno drugačija. Broj smrtnih slučajeva među članovima službe bio je daleko veći od broja ubijenih u školskim pucnjavama, prenosi Vašington Post.

Nakon objavljivanja ovih podataka, urednik sajta "Task & Purpose" Džered Keler, primetio je da u zvaničnim podacima Ministarstva odbrane nema podataka o smrtnim slučajevima u mornarici, prema kojima je nastradalo sedam vojnika. Takođe, u zvanične podatke nisu uključene i žrtve pada helikoptera u kojoj je poginulo devet pripadnika Nacionalne garde.

>>> Na 100 Amerikanaca ide 88 komada oružja, hiljade ginu! Zašto Amerikancima ne odgovara promena zakona, ni posle krvavog Las Vegasa?

Ipak, čak i dodavanjem ovih podataka, situacija se nije bitno promenila. I dalje više nastradalih ima u školama.

Ove godine nastradalo je više đaka, nego vojnika u misijama - Foto: Wikipedia/Lance Cpl. Daniel J. Klein, U.S. Marine Corps, sxc.hu

Do sada je bilo tri puta više smrtnih slučajeva u školskim pucnjavama, nego što je to bio slučaj 2005. godine koja se smatra za drugu najsmrtonosniju godinu.

U periodu od 2000. do 2017. godine, do 18. maja ubijeno je 36 osoba u školskim pucnjavama, a to je samo za nijansu više od broja žrtava koliko ih ima samo ove godine.

U videu možete pogledati statistiku ubistava u školama tokom poslednjih 50 godina:

VIDEO: Nema dugoročnog rešenja bez direktnog dogovora Beograda i Prištine, to je cilj Amerike: Kajl Skat o kosovskom čvoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA