Britanija rešena da istera "prljavi ruski" novac iz zemlje, a koji pomaže Kremlju

Prema navodima Komiteta, korišćenje Londona kao baze za korumpirana sredstva pojedinaca koji imaju veze sa Kremljom sada je povezano sa širom ruskom strategijom koja utiče ne britansku nacionalnu bezbednost

  • 4

Britanija je odlučna u rešavanju problema nezakonitih tokova novca, izjavio je danas portparol premijerke Tereze Mej, nakon što su britanski poslanici objavili izveštaj u kojem navode da ruski novac, koji "peru" britanske finansijske institucije, šteti nacionalnoj bezbednosti.

- Britanija ima vodeću ulogu u globalnoj borbi protiv nezakonitih finansija, i kriminalci ne bi trebalo da sumnjaju da ćemo ih uhapsiti i oduzeti im imovinu i novac - rekao je portparol novinarima, prenosi Rojters.

>>> Ruski milijarder Roman Abramovič ostao bez britanske vize: Nova kasni, a sumnja se da je sve zbog slučaja "Skripal"

Tereza Mej -Britanske vlasti rešene da "prljavi novac i perače takvog novca isteraju iz zemlje" - Foto: Tanjug/AP

Portparol premijerke Mej je istakao da su britanske vlasti rešene da "prljavi novac i perače takvog novca isteraju iz zemlje".

- Koristićemo sva ovlašćenja koja imamo protiv onih koji ugrožavaju našu bezbednost - zaključio je on.

Ranije danas, britanski parlamentarni Komitet spoljnih poslova objavio je izveštaj u kojem kritikuje vladu jer, kako je navedeno, "žmuri" kada je u pitanju uloga Londona kao finansijskog centra u "pranju ruskog korumpirnog novca".

Komitet spoljnih poslova objavio izveštaj u kojem kritikuje vladu - Foto: AP/Tanjug

To, stoji u izveštaju, "pomaže Kremlju da finansira svoju agresivnu spoljnu politiku", preneo je AP.

Komitet je u izveštaju naveo i da su, uprkos žestokoj retorici u vezi s napadom nervnim gasom na bivšeg špijuna u Britaniji početkom godine, saveznici ruskog predsednika Vladimira Putina mogli da nastave "uobičajen posao" u Britaniji.

Prema navodima Komiteta, korišćenje Londona kao baze za korumpirana sredstva pojedinaca koji imaju veze sa Kremljom sada je povezano sa širom ruskom strategijom koja utiče ne britansku nacionalnu bezbednost.

U izveštaju se dodaje da izostanak delovanja signalizira da Britanija nije ozbiljna kad je reč o suprotstavljanju celokupnom spektru ofanzivnih mera predsednika Putina.

VIDEO: Engleska svaki dan gubi teritoriju i postaje sve manja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peasants

    21. maj 2018 | 17:03

    Šta ovaj šljam više širi propagandu protiv Rusa, nije mi jasno.

  • PECA

    21. maj 2018 | 21:11

    I dan danas eksploatišu svoje kolonije. Njihov novac je najprljaviji.

  • Nina

    21. maj 2018 | 23:49

    Tolika histerija protiv Rusije je smesna. Smeta im sto ne mogu da eksploatisu prirodna bogastva dzina da istoka. Britanci su najvece zlo na planeti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA