I dalje neizvestan susret Trampa i Kima: Majk Pens poručio lideru Severne Koreje da ne pokušava da nadigra njihovog predsednika

Agencija Rojters prenela je da će se Tramp u utorak sastati sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae inom kako bi razmotrili zajedno da li je Pjongjang ozbiljan oko sporazuma o denuklearizaciji

  • 4

Američki predsednik Donald Tramp spreman je da odustane od jedinstvenog samita sa severnokorejskim liderom Kim Džong unom zakazanom za naredni mesec, nakon što je Severna Koreja dovela u pitanje najavljeni sastanak, izjavio je sinoć američki potpredsednik Majk Pens.

On je za američki Foks njus rekao da Severna Koreja ne bi trebalo da pokušava da traži koncesije od SAD za obećanja koja ne namerava da održi.

Kim Džong Un testira Trampa: Zbog čega Severna Koreja iznenada preti da će otkazati susret sa SAD? (FOTO) (VIDEO)

- Bila bi velika greška kada bi Kim Džong un mislio da može da nadigra Donalda Trampa - ocenio je Pens.

Potpredsednik SAD Majk Pens Foto: Tanjug/AP

Agencija Rojters prenela je da će se Tramp u utorak sastati sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae inom kako bi razmotrili zajedno da li je Pjongjang ozbiljan oko sporazuma o denuklearizaciji.

Kako se navodi, Mun je pozvan u Belu kuću kako bi pomogao da se utvrdi da li Kim zauzima tvrđi stav protiv denuklearizacije.

Ukoliko se samit otkaže ili propadne, to će biti veliki udarac za ono što Trampove pristalice nazivaju "najvećim diplomatskim postignućem njegovog predsednikovanja".

VIDEO: Istorijski sastanak lidera Severne i Južne Koreje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    22. maj 2018 | 09:12

    GORNJA FOTOGRFIJA SVE GOVORI!!

  • Putin R.S

    22. maj 2018 | 09:54

    Ne, vi mu i dalje pretite ubijanjem kao sto ste zverski ubili Gadafija, pa ocekujete da se on povinuje svakoj vasoj naredbi. Malo kifla za vas.

  • Ja...RS

    22. maj 2018 | 10:46

    "Americki predsjednik spreman da odustane",nakon provokacije sa vojnom vjezbom i prijetnjama da ce Kim da prodje kao Gadafi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA